vjera mu puno znači

Paul Pogba donio odluku koja je šokirala nogometni svijet, a razlog su izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona

26.10.2020 u 10:02

Bionic
Reading

Veznjak Manchester Uniteda i francuske nogometne reprezentacije, 27-godišnji Paul Pogba, odlučio je reći 'zbogom' Didieru Deschampsu, odnosno reprezentaciji

Jedan od najboljih veznih nogometaša na svijetu, koji je tek ušao u prave igračke godine, jer tek mu je 27 na leđima, Paul Pogba donio je odluku da više ne želi igrati za reprezentaciju, a nakon izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koje u bliskoistočnim medijima tretiraju rasističkima, odnosno nakon što je Macron ubojstvo učitelja Samuela Patyja opisao kao ‘islamski teroristički napad’.

'Jedinstvo i čvrstina jedini su odgovori na monstruoznost islamskog terorizma', jedna je od Macronovih izjava, a za islam je još kazao da se nalazi u velikoj krizi.

Te riječi su navodno uvrijedile Pogbu i muslimane u Francuskoj, u kojoj je islam druga najbrojnija religija nakon kršćanstva.

Veznjak Manchester Uniteda nosi dres 'trikolora' od 2013. godine, a bio je član i momčadi koja je 2018. godine postala svjetski prvak u Rusiji.

Pogba je poznat kao religiozan tip i često javno iznosi svoja vjerska uvjerenja. Je li zaista odustao od reprezentacije, pokazat će već utakmice u studenome.