šok za ANTU čačića

Bivšeg hrvatskog izbornika jedan primljeni gol ostavio bez najvećeg uspjeha u karijeri klupskog trenera, a umjesto nagrade - dobio otkaz?!

26.10.2020 u 08:35

Bionic
Reading

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić, koji od prosinca 2019. vodi egipatski Pyramids, nije uspio osvojiti trofej pobjednika CAF Kupa konfederacija nakon što je njegova momčad u finalu igranom u Rabatu na stadionu Prince Moulay Abdallah izgubila od marokanskog Berkanea sa 0:1. I na kraju odlične sezone, u kojoj je imao odlične rezultate, Čačić je dobio otkaz. Istina, do jutarnjih sati ponedjeljka, tu odluku još nisu prezentirali bivšem hrvatskom izborniku

Pitanje pobjednika razriješio je pogodak Issoufoua Daya u 15. minuti utakmice. Marokanski klub je utakmicu završio s igračem manje nakon što je Bakr El Helali isključen u 89. minuti.

CAF Kup konfederacija je osnovan 2013. godine, a to je drugi po važnosti afrički kup nakon Lige prvaka.

Bivši hrvatski nogometni izbornik, Ante Čačić egipatski je klub preuzeo u prosincu 2019. godine, a bio je to njegov prvi posao nakon što je u listopadu 2017. napustio kormilo hrvatske reprezentacije.

Pyramids je osnovan 2008. godine pod imenom 'Al Assiouty Sport', a klub je doživio potpunu obnovu kada ga je kupio Saudijac Turki al Sheikh nakon čega je 2018. promijenio ime u Pyramids. U srpnju prošle godine, klub je kupio Salem Al Shamsi iz Emirata. Zanimljivo, Pyramids je u svom debitanstskom nastupu u Kupu konfederacija stigao do finala.

Naravno, u cijelom tom rezultatskom uzletu najveće zasluge pripadaju Anti Čačiću, koji je u prvoj prvenstvenoj utakmici upisao poraz, ali onda je zaredao s pobjedama. Bilo je to još u siječnju ove godine, odnosno praktički na početku sezone, koja je također bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Posebno impersivan niz Čačićeve momčadi bio je ovaj na kraju sezone (op.a. ostalo je još jedno kolo), a kada je u sedam utakmica upisao šest pobjeda te tek jedan remi. I to kod lidera prvensta, Al Ahlyja.

Čačićev je klub sezonu okončao na visokom trećem mjestu, s osiguranim plasmanom u novo izdanje CAF Kupa konfederacija.

Međutim, sve to očito nije bilo dovoljno čelnicima kluba, koji su mu, barem tako prenose inozemni mediji, uručili otkaz?!

Prema našim informacijama, do ponedjeljka ujutro svoju odluku još nisu prezentirali Anti Čačiću, no s obzirom na brzopletost i ponekad preemotivne reakcije, ovakva odluka ne bi bila iznenađenje.