FINAL FOUR NLB LIGE

Partizan se namučio za svoje šesto finale

23.04.2010 u 19:30

Bionic
Reading

Košarkaši Partizana igrat će po šesti put uzastopno u finalu regionalne lige jer su u polufinalu savladali Hemofarm sa 72:67 (14:18; 26:16; 12:12; 20:21). Beograđani, koji su i aktualni branitelji naslova, do pobjede nisu stigli lagano, a razlog tom je i loš šut igrača Duška Vujoševića

Prilično loše u ovu utakmicu ušli su trostruki uzastopni osvajači NLB lige, košarkaši Partizana, koji su u početne tri minute promašili čak četiri trice. Naravno, nakon 3:0, osjetilo se to i na rezultatu, pa je Hemofarm preokrenuo i imao rezultatsku prednost gotovo do kraja druge četvrtine.

Međutim, nakon 28:21 i buđenja Čeha Jana Veselog te njegovih deset koševa, 'crno-bijeli' su se vratili u utakmicu. Uz uspješan napadački skok, u čemu je prednjačio Roberts, te proigravanja Mc Calebba, Partizan je preuzeo inicijativu sredinom druge četvrtine, a na poluvrijeme otišao s plus šest (40:34).

Povratak s odmora nije donio bolju igru Hemofarma. Partizan je igrao 'čovjek na čovjeka', a igrači iz Vršca nisu znali kako probiti obranu Partizana. Sredinom treće četvrtine Partizan je došao i do plus deset (50:40) i tada je utakmica praktički riješena. Ipak, uoči posljednje četvrtine, zahvaljujući koševima Markovića, ekipa Željka Lukajića se primakla na 'minus šest'.

Zahvaljujući Bobanu Marjanoviću koji je izlazio kao pobjednik iz centarskog okršaja sa Slavkom Vranešom, Hemofarm je do 37. minute bio u igri, no trica Kecmana i napadački skok Marića, nakon kojeg su stigla još tri poena, odveli su Partizan na 'plus 11'. U preostale tri minute utakmice, koje su se razvukle na gotovo 20 minuta, Hemofarm je uspio smanjiti na 'minus tri ' (66:69), ali snage za potpuni preokret više nije bilo. Ustvari, možda bolje reći - vremena. Tako je Partizan stigao do pobjede 72:67 (14:18; 26:16; 12:12; 20:21) i ušao u svoje šesto uzastopno finale regionalne košarkaške lige.