SLAVILI 2:0

Paragvaj bez problema s uzdrmanom Slovačkom

20.06.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Nakon remija u prvom kolu, od kojih je svakako vredniji Paragvaja protiv Italije nego Slovačke protiv Novog Zelanda, danas je na red stigao dvoboj pretendenata za drugi krug. Paragvajci su lakše nego se očekivalo sa 2:0 dobili Slovake

Slovaci su se protiv Novog Zelanda prerano veselili te su u trećoj minuti sudačke nadoknade primili gol za izjednačenje. No iako je izbornik Weiss najavio bolju Slovačku, i što je još važnije, psihički oporavljenu, od toga danas u Bloemfonteinu nismo vidjeli ništa. Paragvaj je bio bolji i sasvim zasluženo slavio sa 2:0, najavivši ulazak u osminu finala.

Utakmica u Bloemfonteinu počela je s prigodama na svakoj strani, Vittekovom za Slovake i Santa Cruzovom za Paragvajce, što je sugeriralo da ćemo vidjeti zanimljivo i dobro poluvrijeme. Tako se i nastavilo, s time što su Slovaci uglavnom bili statisti, a Paragvajci ti koji diktiraju igru i stvaraju prilike. Slovaci se za minimalan zaostatak na poluvremenu moraju zahvaliti svom vrataru Muchi, koji je u 19. i 39. minuti uspio spasiti dvije stopostotne prilike. Jednu u 27. minuti, u kojoj se nakon odličnog proigravnja Barosa našao Enrique Vela, ipak nije uspio obraniti. Pritom ne smijemo zaboraviti opasne udarce Lucasa i Valdeza jer dominacija Paragvajaca bila je evidentna.

Slovaci su jedini put prema Villaru pucali u 37. minuti, a to se dogodilo nakon kornera kada je Salata bio najviši. No njegov udarac otišao je malo preko gola.

U drugom poluvremenu očekivali smo bolje izdanje Slovačke, no ne samo da ni oni nisu igrali bolje, već su i Paragvajci 'pali' u igri, pa je drugi dio bio puno siromašniji. Gotovo jedini potez za izdvojiti je gol Riverosa, koji je s ruba 16-erca poentirao za 2:0 u 86. minuti dvoboja. Tek nakon tog gola Slovaci su se malo okuražili i preko Hološka uspjeli natjerati Villara na pravu intervenciju. Sve ostalo bilo je za zaborav.

U trećem kolu Paragvaj igra s Novim Zelandom, dok će Slovaci snage odmjeriti s Italijom.

PARAGVAJ - SLOVAČKA 2:0 (1:0)

BLOEMFONTEIN - Stadio Fre State; Sudac Eddy Maillet (Sejšeli)
Stijelci: 1:0 Vera (27), 2:0 Riveros (86)

PARAGVAJ: Villar - Bonet, Da Silva, Alcaraz, Morel - Vera (88. E.Barreto), V. Caceres, Riveros - Barrios (82. Cardozo), Santa Cruz, Valdez (68. Torres)

SLOVAČKA: Mucha - Pekarik, Škrtel, Šalata (83. Stoch), Durica -Štrba - Šestak (70. Hološko), Kozak, Hamšik, Weiss - Vittek