ŠTO S MANDŽOM?

Papadopoulos u Zagrebu, potpis ugovora sutra

25.06.2009 u 17:54

Bionic
Reading

Povremeni grčki nogometni reprezentativac Dimitrios Papadopoulos došao je u Zagreb gdje bi trebao biti podvrgnut liječničkom pregledu i naposljetku potpisati ugovor sa zagrebačkim Dinamom

Braća Mamić ponosno su pozirali sa 1,75 metara visokim napadačem od kojega očekuju da arhivira Dinamovu kroničnu boljku u realizaciji. Grk je u Zagrebu i tu će pričekati dolazak svoga menadžera kako bi, čini se vrlo izvjesnim, stavio potpis na ugovor s hrvatskim prvakom. Zdravko Mamić procijenio je da je riječ o 'perverznom pojačanju', no ako potpiše ugovor, ovaj će to tek morati dokazati.

Papadopoulos je prošle sezone nosio dres Leccea, a prije je bio član Akratitosa, Burnleyja i Panathinaikosa, u kojemu je proveo najveći dio karijere. Na leđima mu je 27 godina tijekom kojih je skupio 20 nastupa i dva gola za reprezentaciju Grčke, s kojom je prije pet godina postao prvak Europe.

Tako bi Dinamo u petak službeno trebao dovesti i drugog napadača (Emiljano Vila) ovoga ljeta i postavlja se logično pitanje – tko će otići? Prilikom otpisivanja Šokote i Balabana, čelnici kluba rekli su kako šestorica napadača rade gužvu u svlačionici, a s dvojicom novih stranaca Dinamo raspolaže čak sa sedmoricom (Papadopoulos, Vila, Mandžukić, Sivonjić, Slepička, Tadić, Kramarić).

Mandžukić vjerojatno ne bi suze ronio da on bude među onima koji mogu ići, a prilično upitnom čini se pozicija i Josipa Tadića koji nikako ne može dohvatiti željeni ritam. Sljedećih tjedana napadači će vladati rubrikom odlasci, dok će Dinamo nastaviti tražiti pojačanja među ljevacima.