drastične mjere

Panika u Bayernu; otkaz svakome tko zapali cigaretu, vrijedi i za Ancelottija

05.09.2017 u 13:26

Bionic
Reading

Novi sportski direktor minhenskog Bayerna, Hasan Salihamidžić, odlučio je uvesti reda u bavarskom velikanu. Jedna od prvih mjera je najstroža zabrana pušenja svim trenerima i članovima stručnog stožera u krugu stadiona...

Ne bi u odluci Hasana Salihamidžića bilo ničeg čudnog, dapače za svaku je pohvalu, no problem je to što je trener Bayerna Carlo Ancelotti (58) pasionirani pušač i ova ga je zabrana posebno pogodila! Znao je Ancelotti zapaliti na treningu, neki tvrde kako se u Bayernovoj svlačionici često dim mogao 'rezati nožem', posebice otkako je talijanski stručnjak stigao u München.

Popularni je Braco odlučio uvesti reda, zabrana vrijedi za sve, tko ju prekrši prijeti mu visoka novčana kazna, a u najgorem scenariju i otkaz. A odluka vrijedi za sve, pa tako i za Ancelottija.

'Zamolio sam Carla da ne pušu i klubu', kazao je Salihamidžić i nastavio:

'Naravno da je prihvatio moju odluku bez prigovora. Ipak je on profesionalac.'

  • +8
Polufinale Njemačkog kupa; Bayern - Borussia D. Izvor: Reuters / Autor: Michael Dalder

Ancelotti je priznao kako puši od svoje 25. godine...

'Počeo sam još dok sam igrao. Bio sam tada ozlijeđen i tako... Nikad prije toga nisam pušio, no jednog sam dana zapalio cigaretu i više nisam stao', priznao je svojedobno Ancelotti i dodao:

'Volim zapaliti cigaretu, opušta me... Posebno nakon objeda ili kad gledam film... Sve mi je jasno, nije lijepa slika kad danas vidiš nogometaše ili trenere kako puše. Svi moramo paziti na to, ipak smo nekakvi idoli, a ovako šaljemo pogrešnu poruku.'

Prisjetio se Carlo Ancelotti kako je pušenje u Italiji bilo dozvoljeno. Do prije nekoliko godina mnogi su treneri pušili za vrijeme utakmica.

'Da, mogao si zapaliti na klupi. Volio sam to. Iako, sjećam se da sam 2003. godine, kad smo igrali četvrtfinale Lige prvaka protiv Ajaxa, zamalo 'stradao'. Od nervoze sam palio jednu cigaretu za drugom, stalno sam imao čik u ustima. Zabili smo gol u posljednjoj minuti, a Gennaro Gattuso je skočio s klupe i zagrlio me s leđa. Zamalo sam progutao cigaretu!'

>> Osijekov trener skoro uhvaćen na djelu, a kazna bi bila vrlo skupa

Nije da je vrijedno spomena, ali nije Ancelotti jedini trener/bivši nogometaš koji puši, ima ih - Arsene Wenger, Johan Cruyff, Diego Maradona, Marcello Lippi, Gianluca Vialli, Zdenek Zeman... - svi su u nekom dijelu svoje karijere uhvaćeni 'na djelu'. Hrvatski nogomet? Nije vrijedno spomena, jer gotovo svi su 'ovisnici'. Počevši od legendarnog Miroslava Ćire Blaževića, pa do jednog od najnadarenijih svoje generacije, trenera Osijeka Zorana Zekića.