SLUŽBENO

Pala odluka o sudbini šefa Red Bulla Christiana Hornera, supruga završila u suzama

29.02.2024 u 08:27

Bionic
Reading

Christian Horner, voditelj F1 momčadi Red Bull Racing, oslobođen je optužbi za neprimjereno ponašanje

Početkom veljače objavljeno je da je Horner, koji je bio na čelu Red Bulla otkako se pridružio F1 2005., stavljen pod istragu nakon pritužbi jedne zaposlenice.

On je zanijekao sve optužbe i bio je podvrgnut dugotrajnom razgovoru s vanjskim specijaliziranim odvjetnikom, koji je podnio izvješće Red Bull GmbH.

Izvješće su zatim razmotrili ključni ljudi RB uključujući Olivera Mintzlaffa, voditelja sportskog odjela, Marka Mateschitza, sina pokojnog osnivača Dietricha Mateschitza i Chalerma Yoovidhyaa, tajlandskog čelnika Red Bulla. Yoovidhya drži 51% dionica Red Bulla, a Mateschitz preostalih 49%.

Pritisak na Red Bull vršili su FIA, F1, kolege voditelji timova, pa čak i novi partner za motore Ford da se slučaj brzo riješi.

'Nezavisna istraga o optužbama protiv gospodina Hornera je završena, a Red Bull može potvrditi da je pritužba odbačena. Tužitelj ima pravo žalbe. Red Bull je uvjeren da je istraga bila poštena, rigorozna i nepristrana. Izvješće o istrazi je povjerljivo i sadrži privatne podatke stranaka i trećih strana koje su pomogle u istrazi, te stoga nećemo dalje komentirati iz poštovanja prema svima zainteresiranima. Red Bull će nastaviti težiti ispunjavanju najviših standarda na radnom mjestu', priopćenje je Red Bull GmbH.

Hornerova budućnost s Red Bull Racingom tek treba biti potvrđena, iako se očekuje da će ostati na poziciji šefa tima.

Inače, supruga Geri Halliwell, bivša Spice girl, rasplakala se od sreće kada je saznala dobru vijest. Bivša glazbena zvijezda je proživjela tri tjedna muke nakon takvih tvrdnji.

'Ovo su bili tjedni pakla za Christiana i njegovu obitelj. Kao što je cijelo vrijeme Horner govorio, ove optužbe su bile su 'lude'. Provedena je iscrpna istraga i optužbe su se pokazale besmislicama. Geri je čvrsto stajala iza Christiana - i cijela njegova obitelj osjeća olakšanje i ushićenje je što je gotovo. Ti osjećaji su prisutni, ali nitko blizak Christianu ne želi puno slaviti nakon onoga što je prošao. Sada se ponovno usredotočio na pobjede u utrkama', rekao je neimenovani izvor blizak obitelji.