WTA I ATP

Pad hrvatskih tenisačica i tenisača u poretku najboljih, ipak postoji iznimka

22.04.2024 u 10:33

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić pao je dva mjesta na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada zauzima 24. poziciju

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić pao je dva mjesta na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada zauzima 24. poziciju.

Duje Ajduković se popeo jedno mjesto, na 122. poziciju, kao i Borna Gojo koji je napredovao sa 135. na 134. poziciju. Dino Prižmić je zabilježio pad od sedam mjesta u odnosu na prošli tjedan i sada je 190. tenisač svijeta.

Na vrhu nema promjena. prvo mjesto drži srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Talijan Jannik Sinner, a treći Španjolac Carlos Alcaraz.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak, a pad su zabilježile i Petra Martić i Jana Fett i Lucija Ćirić Bagarić.

Vekić je pala na 37. mjesto na ljestvici, Martić se spustila sa 59. na 62. poziciju, Jana Fett sa 148. na 200., a Lucija Ćirić Bagarić sa 200. na 202. Antonija Ružić je jedina upisala napredak, ona se popela s 210. na 207. poziciju.

Na vrhu, kao ni u muškoj konkurenciji, nema promjena. Prva je Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, a treća Amerikanka Coco Gauff.