problemi za 'rossonere'

Ozlijedio se prvi strijelac Milana, ovo je prilika da Ante Rebić krene od prve minute

07.05.2023 u 18:21

Bionic
Reading

U redovima Milana nije pozitivna atmosfera tri dana prije prve polufinalne utakmice nogometne Lige prvaka gdje se u gradskom obračunu sastaju Milan i Inter, a razlog je ozljeda Rafaela Leaa

Rafael Leao (23), prvi strijelac Milana ove sezone i najjači adut kojeg 'rossoneri' imaju uoči dva polufinalna dvoboja u Ligi prvaka protiv Intera, ozlijedio se na posljednjoj prvenstvenoj utakmici.

U pobjedi 2:0 protiv Lazija Rafael Leao je morao napustiti travnjak nakon samo jedanaest minuta igre. Premda je trener Milana Stefano Pioli odmah nakon utakmice izjavio kako Portugalčeva ozljeda aduktora nije nikakav problem, talijanski mediji pišu kako je njegov nastup u srijedu protiv Intera u prvoj utakmici polufinale Lige prvaka pod velikim znakom pitanja.

Rafael Leao je s 12 golova prvi golgeter Milana, ujedno i šesti strijelac Serie A ove sezone, a i u utakmicama Lige prvaka bio je nositelj Milanove igre.

  • +14
Napoli - Milan, Liga prvaka, 18.4.2023. Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

No, ovo je prilika da se naš Ante Rebić, kojeg je baš Leao izbacio iz prvih 11, vrati kao starter u Ligi prvaka. Rebić je ove sezone mahom ulazio kao zamjena, na lijevom je krilu bio 'backup' jer je Rafael Leao 'zacementirao' svoju poziciju. Rebić je ove sezone u 30 nastupa u svim natjecanjima zabio tek tri gola uz samo dvije asistencije. No, u prosjeku je igrao malo, tek 38 minuta po susretu.