'vatreni' u dohi

Ozlijeđeni Marko Livaja napokon je otkrio u kakvom je stanju te hoće li biti spreman za sve izazove na SP-u u Katru

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 19.11.2022 11:02
  • Objavljeno 19.11.2022 u 08:54
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je stigla u Dohu te je odradila i prvi trening. Svi su naši nogometaši spremni za početak SP-a, tek je Marko Livaja radio odvojeno od momčadi jer ga još muči ozljeda

'Vatreni' prvu utakmicu na SP-u u Katru igraju u srijedu, 23. studenog, u 11 sati protiv Maroka. Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, ali sve brine ozljeda Marka Livaje koji je po dolasku u Dohu trenirao po posebnom programu.

'Srećom, nije ništa strašno, bio je hematom. Nadam se da ću sutra početi normalno trenirati', rekao je Marko Livaja kojemu je ovo prvo veliko natjecanje u dresu reprezentacije:

'Ima dosta novih igrača koji još nisu igrali na velikom natjecanju. Svima je čast predstavljati svoju zemlju. Ne opterećujem se, prvi fokus mi je da ozdravim, a onda da pomognem reprezentaciji ako mogu. Pomogao mi je i gol protiv Austrije, moglo bi se reći prvi bitan gol za reprezentaciju', iskreno kaže Livaja i napominje:

'Idemo utakmicu po utakmicu. Najbitnije je otvaranje protiv Maroka, ali mislim da imamo dobre šanse da ponovimo rezultat kao u Rusiji.'

Osvrnuo se Livaja i na Maroko...

'Maroko ima velike igrače koji igraju u velikim klubovima. Iskusna su momčad, ali nadamo se pobjedi. Nije isto igrati u reprezentaciji i u klubu', kaže napadač Hajduka u redovima 'vatrenih' i dodaje:

  • +16
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Doha, 19.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Nisam očekivao da ću biti na Svjetskom prvenstvu kad sam dolazio u Hajduk. Nisam opterećen tim da moram nešto pokazati da bih bio na idućem velikom natjecanju. Imamo kvalitetu u napadu, nije bitno tko će zabiti golove, bitno je da igramo dobro, a golovi će samo doći.'

No, u napadu mu je konkurent iz Dinama, Bruno Petković...

'Pričamo u reprezentaciji dosta o hrvatskom nogometu mi koji igramo u HNL-u. Brunu znam gotovo 20 godina, trenirali smo zajedno, vidjet ćemo na kraju tko će biti prvi...', zaključio je Marko Livaja.

  • +16
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Doha, 18.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal