zovite me - gazda

Ovom odlukom Zlatan Ibrahimović otkrio je čime se želi baviti kad se umirovi

24.02.2018 u 14:41

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović (36) vratio se u momčad Manchester Uniteda nakon teške operacije ligamenata koljena, no nova ga je ozljeda ponovno udaljila s travnatih terena. Sada bi se, nakon puna dva mjeseca pauze, napokon trebao vratiti. No, Zlatan nije mirovao, svjestan je kako se bliži kraj karijere te je krenuo u akciju kojom je dao naslutiti što će raditi u mirovini...

Za momčad Hartlepool Uniteda vjerojatno nikad niste ni čuli. Ne morate brinuti, iskreno, niste ni trebali čuti... Jer, engleski je to petoligaš s tendencijom ispadanja u još niži rang. Momčad je sačinjena mahom od lokalnih amatera koji igraju za simboličnu hranarinu i pokoje pivo u lokalnom pubu, te nekoliko poluprofesionalaca koji se sigurno neće obogatiti ovim angažmanom.

Na žalost svih njih klub se ove sezone našao u teškoj situaciji. Glavni sponzor otkazao je suradnju, novca nema na vidiku, neumoljivi engleski poreznici pokušavaju naplatiti sva klupska dugovanja, a ako se ubrzo ne pronađe novi sponzor/vlasnik klubu prijeti bankrot i gašenje. 

Zato ne čudi da je momčad Hartlepool Uniteda trenutno u zoni ispadanja, a prije nekoliko dana razočaran teškim stanjem u klubu otišao je i glavni trener... Ne sluti na dobro, jasno je to svima. No, izlaz možda i postoji jer priliku u ovom lučkom gradiću na sjeveru Engleske vidi švedski konzorcij na čelu s Danielom Kindbergom koji je svoj novac svojedobno uložio u tada propali Östersunds.

Taj isti Östersunds je hit u Europi, prošlog je tjedna u Europskoj ligi ispao od Arsenala, ali je u Londonu slavio 2:1. Prije toga je izbacio Galatasaray kojeg je vodio Igor Tudor, pa grčki PAOK... Sve u svemu, švedska je momčad postala primjer kako se s malo novca i igračima koje su svi odbacili ipak može napraviti čudo. Sad takvu stvar Kindberg želi napraviti i u Engleskoj, a prvi kome se obratio za pomoć je njegovi 'sunarodnjak' Zlatan Ibrahimović.

  • +39
Zlatan Ibrahimović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Engleski mediji tako tvrde kako je Zlatan već odlučio kako će uložiti novac u klub, spreman je prihvatiti se posla oko organizacije i ustroja, a navodno je zainteresiran i za mjesto trenera kad se jednog dana umirovi. 

Veći dio novca za kupovinu kluba osigurava švedski konzorcij, ali ipak je Zlatan Ibrahimović glavna priča i 'magnet' za ostale ulagače. Još kad bi se Ibra angažirao i možda odigrao koju niželigašku sezonu za 'svoj' klub... Bila bi to prava senzacija. Tko zna, već je i ranije isticao kako ga zanima trenerski posao u budućnosti, a od nekud mora krenuti. Najbolje je - iz 'svog' kluba.