pristaje na sve, samo da ode

Očajni Mario Mandžukić prihvatio je sve uvjete Manchester Uniteda; poznato je i koliko će zarađivati na Old Traffordu

23.10.2019 u 12:44

Bionic
Reading

Engleski mediji bliski Manchester Unitedu tvrde kako je dolazak Marija Mandžukića u redove 'crvenih vragova' sada gotova stvar. Hrvatski napadač odlučio je pristati na sve uvjete momčadi s Old Trafforda te je prihvatio dvostruko manju plaću

Sportski direktor Juventusa Fabio Paratici još je jednom komentirao situaciju oko statusa Marija Mandžukića (33) u redovima 'stare dame'.

'Razgovaramo s Mandžukićem kako bismo pronašli najbolje rješenje za sve. Otvoreni smo za sve opcije, bio to ostanak u klubu ili odlazak', kazao je Paratici.

No, čini se kako je Paratici prešutio da je Mandžukićev odlazak iz Torina praktički gotova stvar jer naš je napadač odlučio pristati na sve uvjete Manchester Uniteda.

Najvažniji je onaj o plaći koja je bila najveća prepreka za Mandžin dolazak na Old Trafford. A on je očajan, želi igrati i što prije otići iz Torina. Zato je, tako barem tvrde engleski mediji bliski Unitedu, odlučio prihvatiti dvostruko manji ugovor od onog kojeg je tražio na početku pregovora.

Tako bi Mandžo, prema posljednjem dogovoru, na Old Traffordu trebao zarađivati oko 180.000 tisuća eura na tjedan.

To je iznos koji je prihvatljiv čelnicima engleskog velikana, a u isto vrijeme je na godišnjoj razini (oko devet milijuna eura!) gotovo dvostruko više nego što je zarađivao u Juventusu gdje je imao ugovor od pet milijuna eura na godinu! Istina, bez bonusa, ali...

  • +7
Premier liga, Manchester United - Liverpool Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

'Mandžukićevi predstavnici bili su u kontaktu s klubom i spremni su prilagoditi zahtjeve. Ipak, u njegov će ugovor biti uključeni određeni bonusi', kazao je izvor blizak Unitedu za The Sun i dodao:

'Ole Gunnar Solskjaer obožava Mandžukića, a i mi ga želimo dovesti već nekoliko godina. Njegovo iskustvo potrebno je našem napadu.'

Kako se čini, svi će biti na dobitku. Juventus će se riješiti neželjenog igrača, United će dobiti napadača koji mu je neophodan, a Mario Mandžukić će profitirati - zarađivat će gotovo dvostruko više nego u Torinu, a imat će i zajamčeno mjesto u prvih 11 'crvenih vragova'.