ŽELJA OSMINA FINALA

Ovo su sve kombinacije Hrvatske uoči posljednjeg kola SP-a!

23.06.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija od 22 sata (po srednjeeuropskom vremenu) igra protiv Meksika odlučujuću utakmicu za prolaz skupine, odnosno plasman u osminu finala SP-a

Dokaži da si znalac

Ako misliš da svojim nogometnim znanjem i boljom strategijom možeš pomesti konkurenciju, ovo je mjesto za tebe! Priključi se i igraj OVDJE!



Nakon dva odigrana kola, poredak u skupini A je sljedeći – vodeći Brazil ima četiri boda te gol-razliku 3:1. Drugoplasirani Meksiko, također s četiri boda, ima gol-razliku 1:0. Hrvatska je na trećem mjestu s tri boda i gol-razlikom 5:3, dok se Kamerun nalazi na dnu ljestvice, s nula bodova i bez mogućnosti plasmana u sljedeći krug.

Dakle, što se Hrvatske tiče, stvari su prilično jasne. Za siguran prolaz skupine Hrvatskoj je potrebna pobjeda. Bilo kakva, jer tada bi Hrvatska imala šest bodova i preskočila bi Meksiko. Tko zna, ako se dogodi čudo i Brazil odigra remi ili pak izgubi od Kameruna – Hrvatska bi čak zauzela i prvo mjesto u skupini.

Ono što Hrvatskoj također 'igra' jest i remi, ali tada nam je jedina šansa, a što je teško za vjerovati da će se dogoditi, da Kamerun pobijedi Brazil, jer onda bi se Hrvatska i Brazil izjednačili s istim brojem bodova, ali bi Hrvatska zbog bolje ukupne gol-razlike – a što je prvi kriterij kada su momčadi bodovno izjednačene – preskočila Brazil na drugom mjestu.

No kada se sjetimo 'poguranca' japanskog suca Nishimure, onda je ova kombinacija, u kojoj Brazil ispada – nevjerojatna.

Dakle, sve je jasno - Hrvatska protiv Meksika treba pobjedu.


Inače prije početka SP-a većina je kladionica na prolaz Hrvatske u osminu finala nudila koeficijent 1,8, a sada kada je Kovačevim igračima potrebna pobjeda za prolaz grupe, koeficijent se popeo na 2,5 - 2,7 što znači za cca 40 posto.Brojke govore kako je Meksiko favorit i ako se u obzir uzme prosjek najrelevantnijih kladionica trenutačni omjer je 63-37 posto.

Svjetsko prvenstvo

Skupina A

Kamerun - Hrvatska 0:4
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Brazil 2 1 1 0 4
2. Meksiko 2 1 1 0 4
3. Hrvatska 2 1 0 1 3
4. Kamerun 2 0 0 2 0

Sljedeće utakmice

23.6. Brazil - Kamerun
23.6. Hrvatska - Meksiko