istinska legenda

Ovo su rekordi koje je Federer srušio u Wimbledonu i prije finala!

15.07.2017 u 16:57

Bionic
Reading

Pobjedom protiv Tomaša Berdycha Roger Federer ostvario je tri nova povijesna postignuća, a ako svlada i Marina Čilića u finalu Wimbledona povećat će svoje prednost na vječnoj ljestvici najuspješnijih tenisača u povijesti...

Legendarni Švicarac napunit će za koji tjedan 36. godinu, ali definitivno proživljava drugu mladost. Nakon osvajanja Australian Opena, Indian Wellsa i Miamija ove godine, ponovo se u Wimbledonu našao u velikom finalu i ima priliku osvojiti svoj omiljeni Grand Slam turnir po osmi put u karijeri, čime bi postao i ozbiljan kandidat za povratak na prvo mjesto ATP ljestvice na kraju sezone.

  • +3
Roger Federer protiv Tomaša Berdycha Izvor: Reuters / Autor: POOL

Federer na Wimbledonu još nije izgubio niti seta, a trijumfom protiv Berdycha dostigao je tri impresivna rekorda. Postao je prvi igrač koji je više od deset puta izborio finale Wimbledona, izjednačio je svojim 70. nastupom na Grand Slam turniru rekord Fabricea Santoroa, a također je došao i do 102 odigrana meča na londonskoj travi što je još uspjelo tek Jimmyju Connorsu.

Spomenimo i da je ovih dana prešao i brojku od 10 tisuća aseva u karijeri, što je prije njega uspjelo samo Goranu Ivaniševiću i Ivi Karloviću.

Roger ima 18 osvojenih Grand Slam turnira u karijeri, tri više od drugog najuspješnijeg Rafaela Nadala i četiri od Petea Samprasa, a trijumfom u nedjeljom meču protiv Marina Čilića mogao bi još povećati svoju prednost na vječnoj teniskoj ljestvici. Mnogi vjeruju da bi se to moglo dogoditi, ali mi baš nismo sigurni...