NIJE BAŠ POŠTENO

Mnogi misle da je finale Federera i Čilića unaprijed riješeno!

15.07.2017 u 16:17

Bionic
Reading

Među ljubiteljima tenisa, kao i stručnjacima uoči velikog finala Wimbledona vlada uvjerenje da ga Roger Federer ne može izgubiti, a slično su stvari postavile i kladionice koje Marinu Čiliću daju minimalne izglede. Je li to baš tako?

Čilić je napravio veliki uspjeh plasmanom u finale Wimbledona, u kojem će ove nedjelje igrati po prvi put u karijeri. Protivnik će mu biti Roger Federer kojeg je u karijeri pobijedio tek jednom u sedam susreta, no upravo na putu do jedinog osvojenog Grand Slam turnira u karijeri, na US Openu 2014. godine.

  • +9
Wimbledon, polufinale: Čilić - Querrey Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Taj podatak nije pretjerano impresionirao tenisku javnost koja je uvjerena da će Roger Federer s lakoćom osvojiti po osmi put u karijeri Wimbledon. Takvo raspoloženje vlada među ljubiteljima tenisa, ali i medijima pa je francuski dnevnik L'Equipe već nakon ispadanja Nadala, Đokovića i Murrayja objavio tekst pod naslovom 'Je li Federer već osvojio Wimbledon?'.

Niti kladionice ne daju velike izglede hrvatskom tenisaču, s obzirom da 35-godišnji Švicarac nije izgubio niti seta na putu do finala. Na Federeru je mali koeficijent oko 1.20, a na Čiliću iznad 3, a vjeruje se da će još porasti na dan meča.

Ipak, najvažnije je da sam Marin vjeruje, što je potvrdio u svojoj izjavi nakon trijumfa protiv Querreyja.

'Znam da je to veliki, možda i najveći izazov, igrati protiv Rogera u finalu Wimbledona, ali za mene je to, iako možda jednostavno zvuči, samo još jedan meč. Koncentrirat ću se na ono što moram raditi na terenu. Vjerujem u svoje mogućnosti i vjerujem da mogu doći do pobjede,' kaže Čilić koji je i u posljednjem meču prošle godine na Wimbledonu namučio Federera u neizvjesnom četvrtfinalu. Roger danas igra još bolje nego tad, ali Marin je možda i u životnoj formi...