POTVRDIO STATUS FAVORITA

Ovo su prve riječi hrvatskog talenta nakon osvajanja Roland Garrosa

10.06.2023 u 17:29

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač, 17-godišnji Dino Prižmić pobjednik je Roland Garrosa u konkurenciji juniora, Splićanin je u finalu svladao Bolivijca Juana Carlosa Prada Angela sa 6-1, 6-4, a odmah nakon osvajanja naslova rekao je par riječi

Podsjećamo, Prižmić, trenutačno 293. igrač svijeta, bio je postavljen za trećeg nositelja, a ovim uspjehom psotao je drugi Hrvat koji je osvojio juniorski Roland Garros, prije njega to je uspjelo samo Marinu Čiliću 2005. godine.

'Zadovoljan sam kako sam danas igrao. Na turnir sam došao kao favorit s obzirom na moje seniorske rezultate. Drago mi je da sam to opravdao. Drago mi je što sam sa svojim timom napravio ovako veliki rezultat i nadam se da ćemo ovako nastaviti. Ovaj rezultat posvećujem svojoj obitelji', rekao je Prižmić za HRT.

Mladi je Splićanin pun hvale za svoj tim, odnosno ljude koji ga okružuju. Za ovaj veliki uspjeh zaslužni su njegovi treneri Luka Kutanjac i Darko Klaić te kondicijski Marko Škomrlj.

Uz Čilića i Prižmića još su dva hrvatska igrača osvajala naslov 'Grand Slam' pobjednika u juniorskoj konkurenciji - Borni Ćoriću 2013. US Open i Mili Poljičku 2022. Wimbledon.