KUP SOKOL MARIĆ 2014.

Ovo su prvaci u obaranju ruke, žetva medalja Hrvata!

04.03.2014 u 13:50

Međunarodni turnir u obaranju ruke Sokol Marić 2014. puno hvala

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvatski savez za obaranje ruke

Bionic
Reading

Na Međunarodnom turniru u obaranju ruke Sokol Marić 2014, održanom protekle nedjelje u diskoteci The Best u Zagrebu, hrvatski predstavnici osvojili su ukupno deset medalja, od čega je šest medalja osvojila obitelj Kogl iz Križevaca

Dražen Kogl brončani je u apsolutnoj kategoriji na lijevu ruku, dok je titulu najjačeg na lijevu ruku osvojio Kaloian Petrov iz Bugarske. Dražen je uz to osvojio drugo mjesto na lijevu ruku do 70 kg. Njegova supruga Blaženka Trobić osvojila je broncu na lijevu ruku te zlato u natjecanju na desnu ruku, dok je njihov sin, Marko Kogl u kategoriji juniora na lijevu ruku bio srebrni a na desnu - zlatni.

Za preostale hrvatske medalje zaslužni su Antonio Mašić koji je na lijevu ruku u kategoriji 95+ kg osvojio zlato, a u istoj kategoriji na desnu ruku bio je brončani, Viktorio Sović kojem je pripala bronca na lijevu ruku do 95 kg i Andrija Šimić koji je na desnu ruku do 86 kg bio srebrni. Titula najjačeg na desnu ruku u apsolutnoj kategoriji pripala je Franku Lamparelliju iz Italije.

Na turniru je nastupilo 197 natjecatelja i natjecateljica iz 15 zemalja, koje je čak 8 sati, koliko je trajalo natjecanje, bodrilo 700-tinjak gledatelja. Održano je ukupno 550 mečeva.

'Iznimno sam zadovoljan kako je sve proteklo, višemjesečni trud nam se isplatio. Svi vodeći ljudi Svjetskog saveza za obaranje ruke, kao i sami natjecatelji puni su riječi hvale. Ponosni smo jer je turnir u Zagrebu, nakon Moskve, Dubaija i Las Vegasa bio četvrti najjači turnir u svijetu ove godine. Već sada krećemo s pripremama za turnir sljedeće godine u Zagrebu, kada ćemo napasti titulu najboljeg turnira na svijetu', rekao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke.