SuperSport HNL

Ovo su momčadi Dinama i Hajduka koje će večeras na Maksimiru istrčati u 100. najvećem hrvatskom derbiju

13.08.2022 u 11:47

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk na Maksimiru (21.05 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju derbi 5. kola SuperSport HNL-a. Ovo je 100. po redu derbi 'modrih' i 'bilih' od samostalnosti, a treneri Čačić i Dambrauskas neće ništa riskirati, na teren će izvesti najjače moguće sastave

Sve je spremno za 100. najveći derbi hrvatskog nogometa od samostalnosti! Aktualni prvak Dinamo u 5. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru dočekuje osvajača Kupa Hajduk.

Iza obje momčadi su naporni, ali i uspješni, nastupi u europskim natjecanjima. Dinamo je izborio plasman u play-off Lige prvaka, a Hajduk u play-off Konferencijske lige. Na žalost, ritam utakmica je strašan, ali dojam je da ni Dinamo ni Hajduk neće kalkulirati, Ante Čačić i Valdas Dambrauskas u derbi će krenuti s najjačim postavama!

Domaćin ovog 100. derbija u prvenstvima je Dinamo, a trener Ante Čačić uoči večerašnjeg susreta (21.05 sati, MAXSport 1, MAXtv) ima nekoliko dvojbi oko početnog sastava 'modrih'. Na raspolaganju ima dovoljno zdravih i kvalitetnih igrača, pitanje je samo koliko su neki od njih u ovom trenutku spremni igrati u ritmu od dvije utakmice tjedno.

Bez obzira na sve, dojam je da će Čačić ići s najjačom mogućom postavom:

Livaković - Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić- Ademi, Mišić, Ivanušec - Špikić, Drmić, Oršić

Na golu je i dalje nedodirljiv Livaković, a kao prvi stoperski par iskristalizirala se kombinacija Boško Šutalo i Perić. No, tu je još i Lauritsen koji bi lako mogao krenuti od prve minute ako Čačić odluči odmoriti Šutala koji se tek vraća nakon ozljede. Na desnom beku je Ristovski, a lijevo je Ljubičić. I tu kod Čačića postoji dilema jer bi se umjesto Ljubičića u prvih 11 lako mogao naći Bočkaj.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport

U veznom su redu sigurni kapetan Ademi i Mišić, a ispred njih će biti Ivanušec. Na lijevom je krilu Oršić, desno je Špikić, a u vrhu napada Drmić koji će ponovno dobiti prednost ispred Petkovića.

Postoji i mogućnost da Čačić 'u vatru' od prve minute ubaci mladog Martina Baturinu, no dojam je da bi to bilo preveliko kockanje pa će ovaj sjajni 19-godišnji veznjak svoju priliku u ovom derbiju ipak čekati s klupe za pričuve.

  • +21
SuperSport Hrvatska nogometna liga, 4. kolo, Varaždin - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Slična je situacija i kod Hajduka, Valdas Dambrauskas gotovo sigurno neće kalkulirati, u derbi će ući s najboljim što ima u ovom trenutku. Najbolja vijest za 'bile' je činjenica da se momčadi nakon mjesec dana priključio Nikola Kalinić koji se ozlijedio još na utakmici SuperSport Superkupa početkom srpnja. No, Kale ipak još nije spreman za svih 90 minuta, možda uđe s klupe.

Zato je realno da će momčad Hajduka za večerašnji derbi izgledati ovako

L. Kalinić - Mikanović, Borevković, Elez, Melnjak - Grgić, Vuković, Krovinović - Mlakar, Livaja, Biuk

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Na golu Hajduka je siguran kapetan Lovre Kalinić, Mikanović je na desnom beku, a lijevo je Melnjak, dok bi Dambrauskas mogao malo 'kemijati' sa stoperskim parom. Izbora ima dovoljno, tu su Boreković, Simić, Awaziem, Elez i Dimitrov. U Portugalu su krenuli Simić i Elez, a Boreković i Awaziem ušli su kasnije. Sada bi priliku od prve minute mogli dobiti baš njih dvojica, no prema posljednjem treningu realnija je opcija da će se Dambrauskas odlučiti za Borekovića i Eleza.

U veznom redu su Grgić, Vuković i Krovinović, desno krilo je Mlakar, lijevo Biuk te u špici Livaja.

Glavni sudac je Dario Bel iz Osijeka, pomoćnici su mu Marjan Tomas i Goran Pataki, četvrti sudac je Goran Matić. U VAR sobi je glavni Mario Zebec, asistent mu je Bojan Zobenica.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore