CIBONA NA KOLJENIMA

Ovo se do sada nikada nije dogodilo! Alkar je u Zagrebu ispisao povijest, a u Sinju se svi prisjećaju i 1995. godine

05.12.2021 u 08:49

Bionic
Reading

Sinoćnja senzacionalna pobjeda Alkara u Zagrebu nad Cibonom u 12. kolu HT Premijer lige 78:84 povijesni je trenutak za sinjsku košarku

Sinoćnja senzacionalna pobjeda Alkara u Zagrebu nad Cibonom u 12. kolu HT Premijer lige 78:84 povijesni je trenutak za sinjsku košarku.

'Druga je ovo pobjeda nad kultnim zagrebačkim klubom u povijesti, prva na gostujućem terenu. I ova će, jednako kao i ona legendarna, ostvarena 4.ožujka 1995.g. , biti upisana u klupske almanahe', piše KK Alkar na svom Facebook profilu te naglašava kako je ova zagrebačka došla potpuno zasluženo, kao plod odlične igre i snažnog timskog duha svih 40 minuta.

'Utakmicu ćemo pamtiti i po sjajnim pojedinačnim partijama Gilberta (22 koša, 11 skokova) i Vrkića (16 koševa), no posebno bi istaknuli drugu dvojicu. Jedan je kapetan Hrvoje Vučić, koji je odličnu igru začinio ključnom trojkom 30 sekundi prije kraja. Drugi je Patrick McGlynn koji je u trenucima kada se utakmica lomila pogodio nekoliko nevjerojatnih šuteva. Pogađao je kao da mu je rođendan. I je. Happy birthday Patrick! Spomenut ćemo još jednog čovjeka. Kažu kad se gubi da je kriv trener, a kad se dobiva zaslužni su igrači. Krivo. Velika je ovo pobjeda Marka Trninića', naglasili su Sinjani.