SRAMOTA U FORMULI 1

'Ovo nije pošteno prema Vettelu, i on je ljudsko biće!'

24.09.2013 u 09:29

Bionic
Reading

Ravnatelj Red Bulla Christian Horner smatra da konstantni zvižduci njegovom vozaču nisu sportski, pogotovo nakon sjajne vožnje u Singapuru

Sebastian Vettel odvezao je fantastičnu utrku na Velikoj nagradi Singapura, najdominantniju koju smo vidjeli od 26-godišnjeg svjetskog prvaka. Vozio je po dvije sekunde brže od svih te na kraju s više od 30 sekundi prednosti ušao u cilj, bez obzira na izlazak sigurnosnog automobila sredinom utrke. Bila mu je to treća pobjeda u nizu, sedma ove sezone, 33. u karijeri te svakako jedna od najimpresivnijih.

No, umjesto pljeska na pobjedničkom postolju, ponovo je doživio zvižduke publike, koji su postali uobičajeni kad Nijemac pobijedi. I dok se za zvižduke u Silverstoneu i Monzi, stazama McLarena i Ferrarija, može naći opravdanje, kada navijači zvižde čovjeku koji fantastično vozi u zemlji poput Singapura, to nema nikakvog smisla. Razočaran je i prvi čovjek momčadi Red Bull.

'To nije pošteno ni sportski. Dečko je odvezao nevjerojatnu utrku. Bila je to jedna od njegovih najboljih vožnji, što se tiče tempa i brzine. Nije sportski nakon takvog nastupa tako ga dočekati. Naravno da on govori da ga to ne pogađa, ali i on je ljudsko biće s osjećajima. Ovo nije pošteno niti zasluženo,' izjavio je Christian Horner pa dodao:

'Sjajan je dečko, ima veliko srce. Ambiciozan je i pravi natjecatelj koji će uvijek pritiskati. Uživa u pobjeđivanju i ovo je velika šteta. Nadam se da će se stvari promijeniti u budućnosti.'

Jesu li F1 fanovi još uvijek bijesni na Vettela zbog incidenta s Webberom u Maleziji? U Singapuru je sigurno bilo puno australskih navijača.

'Ono što se dogodilo u Maleziji nije pomoglo. A i kad si netko tko pobjeđuje u seriji, poput Mohammada Alija, svi ga žele vidjeti poraženog. Trenutno je tako sa Sebastianom. Svejedno mislim da to nije sportski, kad ne priznaš sportašu njegov uspjeh,' objasnio je ravnatelj Red Bulla.