TEHNOLOŠKA KOMPANIJA

Ovo nije moguće; momčad Red Bulla dobiva najveći sponzorski ugovor u povijesti Formule 1, iznos je nevjerojatan, a mijenja se i ime!

10.02.2022 u 16:15

Bionic
Reading

Red Bull je predstavio bolid za sezonu 2022., ali je i najavio potpisivanje najvećeg sponzorskog ugovora u povijesti Formule 1

Momčad Red Bulla pred potpisom je novog ugovora s glavnim sponzorom, tehnološkom tvrtkom Oracle, za koji se navodi da vrijedi ukupno 500 milijuna dolara. Da, nije greška, 'Bikovi' bi dobili u petogodišnjem razdoblju pola milijarde odnosno 100 milijuna dolara po sezoni.

To je jedno od najvećih sponzorstava u sportu općenito, ali i najvrednije u povijesti Formule 1. Izvješće Associated Pressa tvrdi da je izvor otkrio da se mijenja i ime tima u 'Oracle Red Bull Racing'.

Oracle je već bio timski sponzor Red Bulla, ali je sada postao najistaknutiji partner tima. Iz Red Bulla su poručili da će proširiti svoju upotrebu tehnologiju Oracle Cloud Infrastructure kako bi 'dodatno poboljšali strategiju utrke, razvoj motora i projekte unutar Red Bull Advanced Technologies'.

Prošle sezone su uspješno koristili tehnologiju Oraclea, a tim je tvrdio da im je omogućio izvođenje 1000 puta više simulacija kako bi poboljšali točnost svojih nalaza, 10-strukim povećanjem brzine u kojoj se simulacije izvode.

'Brzo otkrivanje prilika i reagiranje na njih ključno je za naš uspjeh na stazi i izvan nje, a Oracle je sastavni dio tog napora. Svaki element naše izvedbe vođen je analizom podataka. Imati Oracle kao našeg glavnog partnera pokazuje nam povjerenje u njihovu stručnost i njihovu sposobnost da isporuče istinsku konkurentsku prednost', rekao je direktor Red Bulla Christian Horner.