ČEKA SE POTVRDA

Ultimatum iz Formule 1 i neće biti nikakvih iznimaka; uvodi se pravilo koje nitko ne može izbjeći

31.01.2022 u 14:48

Bionic
Reading

Svi koji su blisko povezani s Formulom 1 ukoliko žele sudjelovati na utrkama prvenstva u 2022. morat će biti cijepljeni, obavijestili su iz tvrtke Liberty Media koja polaže prava na organizaciju.

U najbržem oktanskom sportu više nema izbora. Vodstvo Formule 1 želi da se sve 23 utrke u kalendaru održe, što bi bio rekord u jednoj sezoni po broju Grand Prixova, a najveća prijetnja je i dalje koronavirus.

U Formuli 1 su zato odlučili da svatko tko je dio Formule 1 mora biti cijepljen. Pravilo će se primjenjivati ​​na svakog vlasnika propusnice za boks, vozače i sve one vezane uz pojedinu momčad, medije, FIA/F1 osoblje i sve goste.

Iako se ne zna broj cijepljenih vozača, pretpostavlja se da je većina njih to obavila pa ne bi trebalo biti gotovo nikakvog otpora. Ova tema oko cijepljenja je postala aktualna u Formuli 1 nakon nedavnog kaosa oko Novak Đokovića koji je bio deportiran uoči početka Australian Opena.

Nova sezona, u kojoj će zbog novih pravila doći do radikalne promjene u dizajnu bolida, trebala bi započeti 20. ožujka Velikom nagradom Bahreina, gdje će momčadi imati i službena testiranja vozila od 10. do 12. ožujka.