UEFA ĆE BITI NA NOGAMA

Ovo nema veze sa zdravim razumom; evo što Barca nudi Messiju, a koliki ček je spremio City

13.10.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Kada je u pitanju Lionel Messi (30) tada se u javnosti vrte nevjerojatni novčani iznosi no ovi koji se sada spominju mogli bi na noge dignuti i Uefu

Lionel Messi još uvijek nije produljio vjernost s Barcelonom u čijem dresu je još kao 14-godišnjak (od 2001.) pa sve do danas. Argentinac je tom razdoblju porušio brojne nogometne rekorde, osvojio mnoštvo velikih trofeja, došao do nebrojeno puno osobnih priznanja, a u katalonskoj prijestolnici dosegao je status nogometnog Boga.

Nezamislivo je vidjeti Messija u neko drugom klubu, ali i ta dosad nemoguća opcija mogla bi se pretvoriti u stvarnost. Naime, argentinski čarobnjak nikako da potpiše novi ugovor s Barcom, a sadašnji mu istječe u ljeto sljedeće godine.

Sat otkucava, sve je manje vremena i čelnici Barcelone krenuli su u posljednju ofenzivu kako bi slomili otpor Messija. Iznosi koji se spominju su nevjerojatni, Messi bi za novu četverogodišnju vjernost dobio 600 tisuća eura tjedno (oko 30 milijuna eura godišnje), dakle ukupno oko 120 milijuna. No to nije sve, jer bi mu Barcelona još isplatila i suludi bonus od 90 milijuna eura. Sveukupno oko 210 milijuna eura za četiri godine.

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ako to neće biti dovoljno prodaja u siječnju nameće se kao ozbiljna opcija, a tu čeka Manchester City sa čekom na čak 400 milijuna eura. Da, nije greška, gotovo dvostruko više nego što je za Neymara platio PSG, a treba uzeti u obzir da je Messi prošao 30 godina.

Ta odšteta, koja graniči sa zdravim razumom, zasigurno bi na noge digla čelnike Uefe zbog mogućeg kršenja financijskog fair-playa isto kao što je sada pokrenuta istraga protiv PSG-a zbog skupocjenih transfera Neymara (222 milijuna) i Mbappea (180 milijuna).