SADA GLUMI I PJEVA

Ovo malo tko doživi, evo što je Auxerre učinio za Erica Cantonu

14.10.2023 u 15:41

Bionic
Reading

Francuski drugoligaš AJ Auxerre je u subotu ujutro preimenovao nogometnu dvoranu svog trening centra po Ericu Cantoni, u čast svog bivšeg igrača, koji je trenirao u klubu ranih 80-ih prije nego što je postigao slavu i koji je nazočio svečanosti.

Svečanosti su prisustvovali i legendarni bivši trener Guy Roux, izvršni predsjednik AJA Baptiste Malherbe, bivši šef trening centra Daniel Rolland i neki bivši igrači.

Održana je dok Eric Cantona (57), koji je postao glumac, a sada pjevač, trenutno boravi u kazalištu u Auxerreu kako bi pripremio glazbeni show.

"Auxerre je grad koji mi je puno značio. AJA je moja obitelj. Ovdje sam doživio vrlo intenzivne trenutke koji su mi pomogli da se izgradim. Da klub iz tako malog grada ostaje na vrhu nekoliko desetljeća, to je izuzetno", izjavio je ovom prilikom Cantona.

Prije nego što je postao legenda s Manchester Unitedom, "Kralj" je karijeru započeo u AJA-i.

"Imao sam izuzetnu obuku. U životu sam uvijek djelovao po instinktu i osjećao sam da tu nešto ima. Nisam pogriješio. Tako sam sretan. Osjećam se kao da imam 15 godina", komentirao je bivši francuski reprezentativac (45 nastupa, 20 golova).

"Eric ostaje jako vezan za ovaj klub i govori o njemu na nevjerojatan način", kazao je Baptiste Malherbe.

Nakon što je napustio AJA 1988., Eric Cantona je igrao u Marseilleu (1988.-91.), svom rodnom gradu i bio na posudbi u Bordeauxu (1989.) i u Montpellieru (1989.-1990.).

Nakon Nîmesa (1991.), "Kralj Eric" otišao je u Englesku gdje je igrao prvo u Leedsu (1992.), a zatim u Manchester Unitedu (1992.-1997.).

Osvojio je ukupno pet naslova prvaka Engleske - uključujući četiri s Crvenim vragovima - četiri Charity Shielda i dva FA kupa.

Auxerre, čiji je vrhunac bio 1996. kada je osvojio dvostruku krunu - kup i prvenstvo - trenutno igra u Ligue 2 i nastoji se vratiti u elitu.

Standings provided by Sofascore