SKANDAL NA US OPENU

Ovo još nije viđeno; evo kakvu je kaznu dobio sudac koji je Kyrgiosu rekao: Želim ti pomoći

19.09.2018 u 12:04

Bionic
Reading

Švedski teniski sudac Mohamed Lahyani, koji je prošli mjesec na US Openu u meču između Nicka Kyrgiosa i Pierre Huguesa Herberta 'pomogao' Australcu, zaradio je svega dva tjedna suspenzije zbog kršenja protokola objavili su organizatori tog Grand slam turnira.

Lahyani je izazvao lavinu reakcija nakon što je usred meča sišao sa sudačkog stolca i obratio se australskom tenisaču održavšu mu neku vrstu motivirajućeg govora.

'Želim ti pomoći. To nisi ti. Gledao sam tvoje mečeve. Ti si dobar tenisač', rekao je Lahyani Kyrgious koji je zaostajao 0-3. Nakon toga je Australac dobio 19 od 25 sljedećih gemova i pobijedio sa 4-6, 7-6, 6-3, 6-0.

'Ponašanje glavnog suca Mohameda Lahyanija u meču drugog kola između Nicka Kyrgiosa i Pierre-Huguesa Herberta nije bilo u skladu s protokolom. Njegov rad bi trebao biti nepristran, a on je svojim ponašanjem pokazao posebnu naklonost prema jednom od igrača', pojasnili su svoju odluku organizatori US Opena, a ATP je suca kaznio s dva tjedna suspenzije tako da neće moći suditi na Mastersu u Šangaju.

Mnogi su se ubrzo oglasili na društvenim mrežama kako je kazna 'smiješna i simbolična.' No, zbog cijelog slučaja kakav dosad nije viđen mišljenja su podijeljela.

Naravno, ova blaga kazna samo je opomena ostalim sucima kako se trebaju ponašati. No, može se zaključiti kako je dobio blagu ili bolje rečeno minimalnu kaznu.

  • +11
Nick Kyrgios Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia