promjene u rimu

Ovo je sjajna prilika za mladog hrvatskog reprezentativca; dolaze li napokon bolji dani za Antu Ćorića?

20.05.2019 u 21:09

Bionic
Reading

Čelnici AS Rome objavili su kako već od početka lipnja u klubu započinju s velikim promjenama. Ona najveća je da će legenda 'vučice' Francesco Totti postati tehnički direktor s velikim ovlastima, prije svega vezanim za pitanja aktualnog igračkog kadra i pojačanja...

Roma kolo prije završetka sezone Serie A još nije teoretski osigurala plasman u Europu. Liga prvaka je gotovo nedostižna, no u nekim kombinacijama bi 'vučica' mogla izgubiti i mjesto koje vodi u Europsku ligu.

Nije ovo bila sjajna sezona, dapače, previše je bilo lutanja te su čelni ljudi rimskog kluba odlučili krenuti u velike organizacijske promjene. Jedna od najzvučniji je ona kojom žele da klupska legenda Francesco Totti preuzme veću odgovornost i aktivira se u radu u klubu.

Zato su Tottiju, koji je ove sezone imao više protokolarnu funkciju pomoćnika sportskog direktora, ponudili mjesto tehničkog direktora. Od Tottija traže da smanji svoje marketinške aktivnosti širom svijeta te da se u potpunosti posveti radu u klubu. Zato su mu, nakon što je sportski direktor Ramon Monchi dao otkaz te se vratio u Sevillu, dali priliku da se aktivno uključi u kadrovsku politiku i dovođenje pojačanja za sljedeće sezone.

  • +10
Francesco Totti - jedan od najboljih talijanskih igrača svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Alex Shlamov / Anadolu Agency

Prema najavama njegova bi funkcija tehničkog direktora imala velike ovlasti, a posebno one koje su vezane uz aktualni igrački kadar te eventualna pojačanja koja su interesantna Romi. Najbolji strijelac i nogometaš s najviše nastupa u povijesti Rome, ako prihvati novo radno mjesto, mora napraviti nekoliko bolnih rezova. No, u isto vrijeme talijanski mediji najavljuju kako bi njegovim angažmanom neki mladi igrači napokon mogli dobiti priliku.

Prvi među njima je i mladi hrvatski reprezentativac Ante Ćorić (22) koji je prošlog ljeta u Romu stigao iz Dinama za šest milijuna eura.

Na žalost, spletom okolnosti Ćorić se nije uspio nametnuti, pa je ove sezone u Serie A odigrao samo dvije utakmice u kojima je sakupio tek 22 minute na terenu. Odigrao je i jednu utakmicu u Kupu te jednu u Ligi prvaka. No, Ćorić je odmah po dolasku u Rim oduševio Tottija.

  • +9
Ante Ćorić Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Vidio sam toliko puno dobrih tehničara, driblera koji nisu ostvarili karijere koje su mogli. No, smatram da je Ćorić vrlo tehnički dorađen, snažan i mlad. Navijači će biti oduševljeni. Nadamo se da će se ovdje uspješno razvijati i napredovati', kazao je tada Francesco Totti nakon što je odgledao nekoliko pripremnih utakmica u kojima je Ćorić nastupio.

No, kasnije je pao u drugi plan, priliku tijekom sezone više dobio nije. Sad će imati dovoljno vremena da se kroz pripreme nametne treneru, a još ako ga i legendarni Francesco Totti malo 'pogura'...