FIFA_SP_2018.svg

GOTOVO NA DNU

Ovo je pomalo i ponižavajuće! Neshvatljiv je takav podcjenjivački stav prema hrvatskoj reprezentaciji

Bionic
Reading

Ruska nogometna javnost ne vjeruje Hrvatskoj što je i razumljivo s obzirom da je naša reprezentacija četvrtfinalni suparnik domaćina Svjetskog prvenstva, ali neshvatljivo je da Dalićevi nogometaši baš tako loše kotiraju

Hrvatska reprezentacija prema kladioničarkim kućama, ali i brojim nogometnim stručnjacima, ušla je u krug tri najveća favorita za osvajanje naslova. No ruska javnost nas percipira na malo drugačiji način.

Zapravo, pomalo je neshvatljivo da nas ljubitelji nogometa u zemlji domaćina World Cupa gledaju tako podcjenjivački što naravno može biti dodatan motiv za Dalićeve izabranike.

Naime, poznati sportski ruski portal Sport-Express ponudio je svojim čitateljima (od kojih su gotovo svi Rusi) anketu u kojoj je pitanje tko će doći do finala i u njemu pobijediti.

  • +31
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A tu Hrvatska stoji ponižavajuće loše. Od osam preostalih reprezentacija naša nacionalna vrsta je tek šesta te u nju vjeruje samo tri posto glasača. Gori od nas su samo Šveđani koji su dobili mizernijh 0,7 posto i Englezi sa 2,8 posto.

Za oko 19 tisuća sudionika ankete prvi favorit je Brazil za kojeg je glasao 31,8 posto ljudi, a slijedi Rusija, naš suparnik, koja je dobila 25,1 posto glasova potpore. Zatim dolazi Francuska sa 19,8 posto, Belgija 11 posto pa Urugvaj sa 5,9 posto.

No možda će nakon četvrtfinala ruska javnost malo drugačije doživljavati Hrvatsku. Podsjećamo, naša utakmica s Rusijom je u subotu u Sočiju (20 sati).

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal