ULOG VELIK KAO KUĆA

Ovo je momčad s kojom Hrvatska ide po osminu finala; Dalić je izabrao ovih 11, ali i poslao poruku igračima s klupe

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 01.12.2022 15:59
  • Objavljeno 01.12.2022 u 06:19
Bionic
Reading

Danas od 16 sati po srednjoeuropskom vremenu Hrvatska igra utakmicu 3. kola skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva. Suparnik našima bit će reprezentacija Belgije, a ulog je itekako velik. Hrvatskoj je za prolazak u osminu finala dovoljan i bod, a Belgiji igra samo pobjeda

Nakon nešto lošijeg izdanja u 1. kolu protiv Maroka, u kojem se najviše zamjerala 'sterilnost' u igri pred suparničkim golom, protiv Kanade izbornik Zlatko Dalić napravio je tek jednu promjenu, ali je i zamijenio figure' na nekim pozicijama.

Tako je umjesto Nikole Vlašića na desnom krilu zaigrao Andrej Kramarić dok je na poziciju 'špice' stigao Marko Livaja.

I ta je promjena donijela jako puno dobroga. Osim tri pogotka (dva Kramarićeva i jednog Livajinog) u pobjedi 4:1, igra je bila kudikamo bolja, otvorenija i opasnija po protivničkog golmana.

A takvu priželjkujemo i u ogledu protiv Belgije.

Prema tome, izborniku i njegovom stožeru za ovu utakmicu neće biti teško posložiti momčad, što je Dalić i potvrdio u srijedu na press konferenciji.

'Odigrali smo dobro, i oni koji su počeli i ušli dali su doprinos. Vidjet ćemo tijekom treninga i u četvrtak što ćemo napraviti. Nemamo puno razloga bilo što mijenjati, ali imamo još trening pa ćemo analizirati i donijeti najbolju odluku', izjavio je Dalić.

Naravno, ključno će biti vidjeti jesu li se svi igrači maksimalno oporavili od tog nedjeljnog okršaja. Iako ne sumnjamo u njih, pa ni u stručnost kondicijskog trenera Luke Milanovića, koji zna kako osvježiti igrače.

Prema tome, očekujemo da će na teren istrčati ova 11-orica: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Kramarić, Livaja, Perišić.

I sigurno je da će Daliću trebati i pomoć igrača s klupe. To im je jasno i glasno poručio, mobiliziravši i ostatak momčadi.

  • +33
SP Katar: Hrvatska - Kanada Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal