najjače snage

Ovo je momčad s kojom će Dinamo večeras na Maksimiru napasti Omoniju; Damir Krznar odlučio se za ovih 11 igrača...

20.07.2021 u 10:31

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras od 20 sati (HNTV, MAXtv)na Maksimiru igraju prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv ciparskog predstavnika Omonije iz Nicosije. 'Modri' su u petak u 1. kolu Hrvatski Telekom Prve lige teško kiksali protiv Slaven Belupa. Šokantni domaći poraz 2:0 upalio je sve alarme na Maksimiru te će trener Damir Krznar na Omoniju krenuti s najjačim mogućim sastavom

Dinamo je odmah na startu domaćeg prvenstva, već u 1. kolu Hrvatski Telekom Prve lige prizemljen na najbolniji mogući način. Slaven Belupo je na Maksimiru slavio 2:0 u utakmici koja je Dinamu trebala biti priprema za večerašnju prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Omonije.

Na utakmicama s Valurom i Slaven Belupom trener Dinama Damir Krznar je kombinirao momčad, ali sad više nema mjesta za rizik, te će na Ciprane krenuti s najjačom mogućom postavom. Istina, želio je Krznar 'sačuvati' neke od svojih igrača, posebice reprezentativce, odmah na startu sezone, ali to sada više nije moguće. Na teren idu najjače snage.

'Omonia je respektabilan suparnik, ali mi smo bolji. No, to moramo pokazati na terenu. Očekujem tešku rovovsku bitku, ali mi smo favoriti i tako ćemo se postaviti od početka susreta', kazao je Damir Krznar u najavi utakmice i dodao:

'To je ekipa koja ima vrlo iskusne igrače i koja zna igrati na rezultat. Prema onome što smo skautirali očekujem da će nas pokušati iznenaditi iz kontranapada, ali ako osjete da mogu onda će nas i napasti. Imaju karakteristično otvaranje igre i ulaske iz druge u treću zonu, dosta su šablonizirana momčad, ali su i kreativni. Na treningu smo dio vremena posvetili tome kako limitirati njihov napad, ali smo se više bavili našom igrom.'

  • +16
Dinamo - Slaven Belupo, 1. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema svim najavama, ovo bi trebao biti sastav Dinama za večerašnju utakmicu s Omonijom:

Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile, Moubandje - Jakić - Majer, Ademi, Ivanušec, Oršić - Petković

Na golu je Livaković iako je protiv Slaven Belupa katastrofalno kiksao te je izravni krivac za prvi gol 'farmaceuta'. Na stoperskim pozicijama su Theophile i Lauritsen, lijevi bek je Moubandje, a desni Ristovski. Ispred njih je 'osigurač', kao zadnji vezni Jakić kojem će pomagati kapetan Ademi. Na lijevom je boku Oršić, desno je Majer, Ivanušec je na svojoj poziciji ofenzivnog veznjaka, a u vrhu napada starta Bruno Petković.

I to je to, ovo je 11 najboljih što Dinamo u ovom trenutku ima. S klupe će svoju priliku večeras čekati Gavranović, Kastrati, Tolić, Perić, Štefulj, Franjić, Mišić, Menalo, Špikić i golman Zagorac.