iskupljenje u skoplju

Ovo je momčad Dinama koja će istrčati protiv Škupija; 'modri' nemaju pravo na kiks, ali Ante Čačić morao je na klupi ostaviti važnog igrača

26.07.2022 u 09:50

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u Skoplju večeras od 21 sat (HTV2) igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv prvaka Sjeverne Makedonije Škupija. 'Modri' su se izblamirali u prvoj utakmici, na Maksimiru je bilo 2:2 i večeras jednostavno moraju pobijediti

Dinamo je u Skoplje stigao ohrabren visokom 5:1 pobjedom protiv Slaven Belupa u subotu u 2. kolu SuperSport HNL-a. Blamaža koju su 'modri' doživjeli na Maksimiru u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv Škupija, tih neočekivanih 2:2, maksimalno su mobilizirali sve u redovima hrvatskog prvaka.

Dinamo jednostavno nema pravo na kiks, jasno je to i treneru Anti Čačiću koji će u večerašnju utakmicu krenuti s najjačim snagama koje ima na raspolaganju. Naime, u Zagrebu su ostali ozlijeđeni Josip Šutalo, Mahir Emreli, Marko Bulat,Theophile i Boško Šutalo.

U prvoj utakmici Dinamo nije izgledao dobro, a Škupi je iskoristio svaku ponuđenu priliku nesigurne obrane i dekoncentriranog Livakovića. I taj je remi 2:2 na najbolji način razdrmao momčad, ali i samog trenera Čačića.

Zato je za večerašnju utakmicu (21 sat, HTV2) odlučio krenuti s najjačim mogućim sastavom.

Na golu je Livaković siguran, a obranu će činiti Ljubičić na lijevom beku, te Moharrami na desnom, a stoperski par bi trebali biti Perić i Lauritsen. Vezni će red osiguravati kapetan Ademi i Mišić, a ispred njih će u ofenzivnoj formaciji biti Ivanušec dok će na lijevom krilu biti Oršić, desno bi trebao zaigrati Špikić. U vrhu napada susret će započeti Petković.

  • +61
Dinamo - Škupi, 2. pretkolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

I to je promjena u odnosu na prvu utakmicu u kojoj je Čačić krenuo s dva napadača, Drmićem i Petkovićem, no taj mu eksperiment jednostavno nije uspio. Zato će utakmicu u Skoplju Drmić započeti na klupi, a Oršić je ponovno u prvih 11.

Livaković - Ljubičić, Perić, Lauritsen, Moharrami - Ademi, Mišić - Oršić, Ivanušec, Špikić - Petković

Ovo je vjerojatna postava s kojom će Dinamo istrčati na travnjak stadiona Toše Proeski u Skoplju. Čačić možda ima dilemu na desnome krilu gdje se 'lomi' oko Špikića i Menala, te mladog Baturine u veznome redu.