svi su ih odbili

Ovo je jedini razlog zašto je Ronald Koeman još uvijek trener Barcelone; nitko se ozbiljan ne želi sramotiti za tako malo novca...

02.10.2021 u 09:45

Bionic
Reading

Španjolski mediji tvrde kako je predsjednik Barcelone Joan Laporta već odlučio kako će Ronald Koeman dobiti otkaz nakon večerašnjeg derbija s Atletico Madridom. Barca je tako planirala u reprezentativnoj stanci imenovati novog trenera koji bi imao dva tjedna mira da posloži momčad za nastavak sezone

Ronald Koeman je bivši, to je svima jasno. No, problem je u tome što Barcelona u ovom trenutku nema njegovog nasljednika! Istina, voditi Barcu je čast i privilegija, no stanje u klubu je u ovom trenutku takvo da se nitko ne želi prihvatiti uzaludnog posla.

Španjolski mediji tvrde kako će Koeman nakon večerašnjeg derbija s Atletico Madridom i službeno dobiti otkaz na klupi Barcelone, ali predsjednik Joan Laporta ima ogroman problem. Još nije pronašao njegovog nasljednika!

Najveći su problem financije te će vrlo vjerojatno momčad Barcelone preuzeti netko 'iz sustava', trener koji radi u klubu. Sve zbog činjenice da Barcelona novom treneru jednostavno ne može ponuditi adekvatnu plaću! Zbog svih financijskih problema i dugovanja, Barca u ovom trenutku novom treneru može ponuditi ugovor od 'samo' 3.88 milijuna eura po sezoni.

Usporedbe radi, Diego Simeone na klupi Atletico Madrida zarađuje nevjerojatnih 43 milijuna eura po sezoni, a Carlo Ancelotti u Realu ima 14 milijuna eura. Neuništivi Jose Mourinho na klupi Rome zarađuje dvostruko više nego što Barca može ponuditi, Specijalni ima godišnju plaću od 7,5 milijuna eura.

  • +7
FC Barcelona - FC Levante, španjolska liga, 26.9.2021. Izvor: Profimedia / Autor: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Španjolski mediji uvjereni su kako je Barcelona pokušala pregovarati s nekim od najzvučnijih imena, ali nitko se ne želi sramotiti na klupi posrnulog velikana za tako mizernu plaću. U najužoj su konkurenciji za novog trenera Barce ovog tjedna ostali Xavi Hernandez, Roberto Martinez i Andrea Pirlo. No, Martinez je odustao, Pirlo sigurno neće raditi za 'sitniš', a Xavi bi na klupu sjeo samo iz ljubavi prema klubu, ali problem je njegovo neiskustvo koje je i sam isticao kao najveći nedostatak.

Dodatni je problem i to što će Ronald Koeman otkaz 'masno' naplatiti. Nizozemcu bi trebalo pripasti 12 milijuna eura odštete, no pitanje je kad će ih i hoće li ih uopće dobiti... Naime, Barca još nije isplatila Quique Setiena pa je on tužio klub. Njemu Barca duguje oko četiri milijuna eura...