ŠTO SADA?

'Ovo je jako loše za Formulu 1, moramo nešto smisliti'

04.01.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Formula 1 ima problema s neizvjesnošću prvenstva. Svjestan je toga i šef Mercedesa Toto Wolff čija momčad dominira ovim oktanskim sportom

Posljednje dvije sezone većinu utrka osvojili su Mercedesovi vozači. Nešto uspješniji je bio Lewis Hamilton koji je uzeo oba prvenstva, dok je njegov momčadski kolega Nico Rosberg bio drugoplasirani u ukupnom poretku. Ne treba ni spominjati kako su naslovi u konkurenciji konstruktora došli na dominantan način.

'Naša dominacija je loša za Formulu 1 kao i za nas, ali što možemo? Jedino što možemo učiniti je ostati skromni, objema nogama na zemlji, priznati si da su to posebne okolnosti, da bi moglo biti drugačije u budućnosti i uživati u svakom trenutku', rekao je Wolff koji je svjestan ljubomore drugih.

'Živimo u svijetu u kojima ljudi ne žele da bilo tko čini dobro. Ispada da smo sretniji što drugima ne ide, a to je krivo. Ako ste sretni s bijedom drugih to će i vas činiti jadnim. To vam se može vratiti kao bumerang. Mi smo u konkurentskom okruženju, ali ja bih radije bio inspiriran s nekime tko radi dobro, radije bih učio od njega nego mu zavidio.'

Wolff sprema neke promjene u momčadi što se tiče Hamiltona i Rosberga.

'Dakle, mi želimo nastaviti s dominacijom, ali ne ovako, moramo smisliti nešto kako ne bismo s drugima bili neprijatelji, kako napraviti šou', rekao je šef Mercedesa u kojem razmišljaju da oba vozača imaju jednak status, odnosno ista prava na stazi.

'Možda će svatko imati vlastite taktike s bolidima. To bi bilo rješenje.'