KORAK BLIŽE

Ovo je gol zbog kojeg su očajni i u Realu i u Barci

27.04.2014 u 19:14

Bionic
Reading

Nogometaši Atletico Madrida uspješno su prošli teško gostovanje kod Valencije i napravili još jedan veliki korak prema naslovu španjolskog prvaka...

Momčad Diega Simeonea slavila je na Mestalli s 1-0 u dvoboju 35. kola Primere. Vratila se na taj način na šest bodova prednosti pred gradskim rivalom Realom, odnosno na sedam pred Barcelonom, s time da i ''kraljevski klub'' i Katalonci imaju odigranu utakmicu manje. Atletico do kraja prvenstva ima još tri utakmice, a dvije pobjede bi mu jamčile prvi naslov nakon 1996. godine. U idućem kolu Simeoneovi nogometaši ponovno gostuju u Valenciji, ali tom prilikom kod Levantea, a potom im slijedi domaći dvoboj protiv Malage te gostovanje kod Barcelone.


Atletico je srušio 'šišmiše' pogotkom Raula Garcije u 43. minuti. Iskoristio je 27-godišnji veznjak nabacivanje kapetana Gabija i glavom matirao istrčalog domaćeg vratara Vicentea Guaitu. U nastavku utakmice su Madriđani uspjeli obraniti prednost, a mogli su je i povećati, ali ovo očito nije bio dan Diega Coste koji je promašio dvije stopostotne prilike. Zadnje je dvije minuta Atletico odigrao s igračem manje jer je Juanfran dobio izravan crveni karton zbog grubog prekršaja.

Pogodak Garcije
Španjolska 1. liga, 35. kolo
Valencia 0 1 Atletico Madrid
Sastavi
V. Guaita
J. Mathieu
R. Costa
Gayá
J. Pereira
Jonas (82' F. Cartabia)
D. Parejo (53' E. Vargas)
J. Fuego
P. Piatti
A. Barragan (62' S. Feghouli)
P. Alcacer
T. Courtois
D. Godín
Miranda
L. Filipe
F. Juanfran
Tiago
Gabi
Koke
R. García (69' J. Ernesto Sosa)
D. Costa
D. Villa (60' A. Turan)
Žuti kartoni
Jonas 37'
J. Fuego 85'
E. Vargas 90'
D. Godín 70'
Crveni kartoni
F. Juanfran 90'