rekorder

Ovo je Gareth Barry, čovjek koji je preskočio Ryana Giggsa i Franka Lamparda

26.09.2017 u 10:47

Bionic
Reading

Gareth Barry (36) debitirao je u svibnju 1998. godine u dresu Aston Ville, a u ponedjeljak je postao nogometaš s najviše nastupa u premier League. Odigrao je ukupno 633 utakmice i iza sebe ostavio brojne legende otočkog nogometa

Gareth Barry već 19 sezona igra u najjačoj nogometnoj ligi. Debitirao je kao 17-godišnjak još tamo 1989. godine igrajući za Aston Villu. Tijekom gotovo dva desetljeća branio je boje Manchester Cityja (2009./2013.), Evertona (2013./2017.) i od ove sezone West Bromwich Albiona.

Neuništivi je veznjak odigrao i 53 utakmice za englesku reprezentaciju, no u ponedjeljak je protiv Arsenala srušio rekord - postao je igrač s najviše utakmica u povijesti Premiershipa! Susret protiv Arsenala bio je njegov 633. nastup u elitnom razredu engleskog nogometa, iza sebe je ostavio Ryana Giggsa sa 632 utakmice, te Franka Lamparda sa 609 nastupa.

Barry je ujedno jedni aktivni nogometaš koji ima više od 500 nastupa u engleskom prvenstvu, a u karijeri je uspio osvojiti tek jedno prvenstvo, jedan FA kup i jedan Community Shield.

'Hvala svima na čestitkama. Presretan sam zbog rekorda, ali bih volio da smo barem osvojili bod protiv Arsenala. No, veliki je podvig odigrati ovoliko utakmica, iako nikada nisam razmišljao o tome, već sam se samo borio što više igrati. Nikad nisam želio odustati i ovo je praktički nagrada za to', rekao je nasmijani Gareth Barry koji je od Arsenala dobio dar, dres 'topnika' s brojem 633 i potpisima svih igrača.

Autor: youtube