NITKO NIJE NI SUMNJAO

Ovo je Dalićevih 11 za Španjolsku; jasno je na koji način će Hrvatska igrati pred punim Maksimirom

14.11.2018 u 19:56

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je na stadionu Maksimir posljednji trening uoči sutrašnjeg susreta protiv Španjolske u skupini 4 elitnog razreda Lige nacija

'Vatreni' su odradili trening u punom sastavu premda Josip Pivarić neće konkurirati za mjesto u momčadi. Umjesto njega na poziciji lijevog braniča igrat će Tin Jedvaj ili Antonio Milić.

'Pivarić trenira, ali nećemo riskirati i lijevog beka će igrati Jedvaj ili Milić', kazao je izbornik Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči utakmice.

'Obojica imaju plusova i minusa. Jedvaj je u zadnje vrijeme igrao jako dobro, dao je neke golove, ali to nije njegova pozicija. Milić nije toliko igrao, ali on je kandidat,' pričao je Dalić, ali poslije treninga i prelomio pa bi prednost trebao dobiti Jedvaj.

Dalić je otkrio i tko će stajati na golu. U prvom susretu protiv Španjolske branio je Lovre Kalinić, no zbog ozljede je propustio utakmicu protiv Engleske. Na Rujevici je njegovo mjesto zauzeo Dominik Livaković, no sada se među vratnice ponovo vraća Kalinić.

'Na vratima će biti Kalinić. On ima naše puno povjerenje. Ostalo je sve poznato', dodao je Dalić.

Svjetski doprvaci bi protiv 'Furije' trebali nastupiti u sastavu Kalinić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Jedvaj - Rakitić, Brozović, Modrić - Rebić, Kramarić, Perišić. Jasno je da će Hrvatska igrati hrabro - napadački!

  • +9
Zadnji trening uoči utakmice Hrvatska - Španjolska u Ligi nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Na ljestvici skupine vodi Španjolska sa šest bodova, druga je Engleska sa četiri boda, a Hrvatska je na začelju s jednim bodom. Do kraja natjecanja još su dvije utakmice. U četvrtak se sastaju Hrvatska i Engleska, a u nedjelju Engleska - Hrvatska.

Hrvatskoj trebaju dvije pobjede ako želi osvojiti prvo mjesto i plasman na završni Final Four.