BABIĆ MU SVE OBJASNIO

Ovo je Čupićev odgovor na brisanje iz reprezentacije

15.10.2015 u 19:29

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni izbornik Željko Babić objavio je popis reprezentativaca na koje računa početkom studenog na Croatia Cupu u Umagu. Na njemu nema dvojice 'starosjedioca' Igora Vorija i Ivana Čupića

Naravno, Babićev popis izazvao je čuđenje među ljubiteljima hrvatskog rukometa. Istina, izbornik je svoj potez obrazložio.

'Nemamo dva naša najiskusnija igrača Vorija i Čupića. Vrlo je jednostavan razlog za to - nismo zadovoljni općenito igrom hrvatske reprezentacije i jasno je da bi se svi igrači trebali zamisliti nad svojim pozicijama i shvatiti da se od njih očekuje više te da moraju biti bolji. Jednostavno nismo zadovoljni igrom i angažmanom Vorija i Čupića. Želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij i to moramo zaustaviti. Dva najstarija igrača su izostala s popisa i to je primjer, odnosno poruka', rekao je Babić.

Igor Vori bio je ljut, dok je 29- godišnji Ivan Čupić, desni krilni igrač poljskog Kielcea, relativno mirno primio ovu odluku.

'Naravno, kada nisi unutra, među najboljima, krivo ti je. Ali izbornik me je nazvao i sve mi lijepo objasnio. Detalji razgovora ostat će između nas dvojice. Mogu reći da ga razumijem, a ja ću se potruditi da se igrama i angažmanom ponovno nametnem. Želim sve najbolje moji prijateljima i suigračima na Croatia Cupu, neka ostvare dvije pobjede', poručio je Čupić, koji je s reprezentacijom osvojio olimpijsku broncu (2012.), svjetska srebra (2009.) i broncu (2013.) te dva europska srebra i jednu broncu.