europska liga

Ovo je 11 'modrih' koji će na Maksimiru istrčati protiv bečkog Rapida; evo gdje večeras možete gledati utakmicu Dinama u Europskoj ligi

04.11.2021 u 06:38

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras (21 sat, Arenasport 1, MAXtv) na Maksimiru igraju utakmicu 4. kola Europske lige protiv bečkog Rapida. 'Modri' nakon poraza 2:1 u Beču više nemaju pravo na kiks, a momčad je desetkovana ozljedama pa je trener Damir Krznar morao 'pokrpati' najvažnije pozicije

Tri boda iz tri utakmice, to je ovosezonski učinak Dinama u skupini H Europske lige. Prevedeno, dva poraza (West Ham, Rapid Beč) i pobjeda (Genk), a večeras na Maksimir u 4. kolu stiže Rapid (21 sat, Arenasport 1, MAXtv).

Situacija za Dinamo nije nimalo laka, nakon poraza 2:1 u Beču 'modri' na Maksimiru nemaju pravo na kiks, moraju pobijediti ako žele ostati u konkurenciji za drugo mjesto u skupini.

No, trener Damir Krznar na raspolaganju nema gotovo pola momčadi, kapetan Arijan Ademi ozlijeđen je od ranije, nema ni dvojice napadača - Denija Jurića i Duje Čopa, a upitno je hoće li za večerašnju utakmicu biti spreman Emir Dilaver.

'Bojim se da neće biti ni Dilavera, koji je aut zbog upale zuba. Bolove liječi antibioticima...', otkrio je Krznar dan uoči utakmice.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +36
Rapid Beč - Dinamo (3. kolo Europske lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Da je dobro, nije. Uz sve probleme Krznar je priznao kako su 'modri' u Beču taktički podcijenili protivnika.

'U prvoj utakmici s njima smo imali pogrešne taktičke odluke. Tu prije svega mislim na to da se naša obrambena linija postavljala previše nisko', analizirao je Krznar koji je za večerašnju utakmicu odlučio izvesti nešto ofenzivniji sastav. Pobjeda je jednostavno imperativ...

'Pobjeda donosi puno, otvara vrata proljeća u Europi, ali mi taj pritisak ne osjećamo kao teret, nego kao dodatni vjetar u leđa', tvrdi Krznar koji bi prema najavama protiv Rapida trebao izvesti sljedeći sastav:

Livaković - Franjić, Teophile, Šutalo, Ristovski (Moharrami) - Mišić, Gojak - Oršić, Petković, Ivanušec - Andrić

Na golu je siguran Livaković, Franjić će zauzeti poziciju lijevog beka, a na desnom bi trebao biti Ristovski, no u konkurenciji je i Moharrami, posebice ako se Krznar odluči za ofenzivniju varijantu na toj desnoj strani. Stoperski par trebali bi činiti Theophile i Šutalo koji je sjajnim igrama iz prvih 11 istisnuo Lauritsena.

U veznome će redu ordinirati Mišić i Gojak, a ispred njih će prema golu Rapida jurišati Oršić na lijevom te Ivanušec na desnom krilu. 'Lažna 10' je oporavljeni Bruno Petković, a u samoj špici će zaigrati Komnen Andrić. Istaknimo kako je Andrić jedina špica zbog ozljeda Jurića i Čopa, no sjajno je iskoristio priliku te je na posljednjih šest utkamica zabio četiri gola.