OPTIMIZAM S POKRIĆEM

Iz Maksimira najavili ključnu utakmicu u borbi za europsko proljeće: Vidjet ćete jači Dinamo, pokazat ćemo da smo bolji od njih

03.11.2021 u 13:47

Bionic
Reading

U četvrtom kolu Europske lige Dinamo u četvrtak od 21 sat (Arenasport 1) na Maksimiru dočekuje bečki Rapid te ima priliku uzvratiti Austrijancima za nedavni poraz

'Modri' nakon tri utakmice imaju pobjedu (Genk u gostima) i dva poraza (West Ham na Maksimiru, Rapid u gostima), pa je pobjeda u četvrtak imperativ ako hrvatski prvak želi zadržati šanse za europsko proljeće.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dvoboj su dan prije utakmice najavili trener Dinama Damir Krznar i veznjak Josip Mišić.

'Pola puta u Europskoj ligi je iza nas. Fokus je uvijek prva sljedeća utakmica. Vjerujem da ćemo sutra s Rapidom biti bolji nego u Beču. Ta vjera se temelji na energiji momčadi i radu u zadnja dva tjedna. Igrači su u dobrom raspoloženju, a i dva dobra rezultata su iza nas, rekao je u uvodu Krznar, a prenosi HRT.

'Sutrašnju utakmicu dočekujemo u jako dobrom raspoloženju. Na treninzima sve pršti od duela i dobrih poteza. Sutra ćemo sigurno biti bolji nego u Beču, možete očekivati puno bolji Dinamo', složio se Mišić.

O zdravstvenom kartonu momčadi Krznar je dodao: 'Situacija je standarna već neko vrijeme, nema Jurića, Čopa i Ademija, a bojim se da neće biti ni Dilavera, koji je na antibioticima zbog upale zuba, oko njega čekamo mišljenje liječnika. Svi ostali su zdravi i na raspolaganju.'

  • +36
Rapid Beč - Dinamo (3. kolo Europske lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Što će točno biti drugačije kod Dinama u odnosu na Beč?

'Uz fizičku komponentu, u kojoj smo bili inferiorni Rapidu, sigurno je bilo i nekih taktičkih odluka koje su dovele do lošeg rezultata. Posebno tu mislim na našu zadnju liniju, koja je bila prenisko, sutra želimo bolju kompaktnost linija', napomenuo je Krznar.

'Znamo da smo tamo baš podbacili, odigrali dosta loše. Ima doza respekta, ali imamo i snagu da pokažemo da smo ipak bolja ekipa od njih', nadovezao se Mišić.

Vratio se u formu Gojak...

'Zbog niza izostanaka od početka sezone neki igrači isplivali su u prvi plan, a neki koji su pali u drugi nisu odustajali ni kad su bili u drugom planu. Zaista imamo 22 do 24 igrača koji mogu odgovoriti svemu, pokazuju to Gojak i Andrić, ali i ne samo oni, nego i mnogi drugi koji vrijedno rade i čekaju svoju šansu.'

Kakav Rapid očekuje Krznar ?

'Očekujem sličan kao i u prvoj utakmici. Malo nagnutu formaciju ulijevo, gdje desno krilo igra skoro trećeg stopera, ne vjerujem da će tu puno mijenjati. Očekujem sličan sustav igre, ali i da će biti trkački raspoloženi, agresivni i radni. Sigurno im je pobjeda nad nama dala krila, na nama je da ih malo skrešemo.'

'Prije utakmice mediji su govorili da su u lošoj formi, da loše stoje, ali mi onda dođemo tamo i vidimo jednu ozbiljnu ekipu, treba se pomučiti za dobar rezultat s njima. Dobri su, ali mislim da smo mi kvalitetniji, moramo to pokazati i doći do pobjede', dodao je Mišić.

  • +20
Gorica - Dinamo, nogomet, 30.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Je li pritisak jak uoči susreta?

'Dinamo je pod pritiskom uvijek, u svakoj utakmici želimo pobjedu. Svakoj utakmici pristupamo na isti način, ne kao sudbonosnoj ili krucijalnoj. Sigurno je da pobjeda nosi puno, pobjedom otvaramo vrata proljeću u Europi, što je naš cilj. No taj pritisak nas neće sputati nego će nam biti dodatan vjetar u leđa', nada se trener Dinama.

BBB-i će protiv Rapida proslaviti 35. rođendan.

'Zahvaljujemo BBB-ima i svima ostalima, osjećamo izuzetno veliku podršku, na nama je da je opravdamo i uzvratimo istom mjerom, da navijačima učinimo dolazak i odlazak s utakmica veseljem.'

Mogu li strastveni i kritični navijači izazvati kontraefekt i preveliki pritisak igračima?

'Treneri i igrači ne mogu osjećati nikakav kontraefekt zbog navijača, mi zahvaljujemo i na kritikama i na oštrim riječima, one su upućene da nas probude, nema nikakvih problema', zaključio je Krznar.