hrpa problema

Ovo je 11 'modrih' koji će istrčati u Beču; trener Dinama Damir Krznar uoči utakmice ostao je bez još jednog važnog igrača...

21.10.2021 u 06:26

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama danas od 18.45 sati (Arenasport 1, MAXtv) u Beču protiv Rapida igraju utakmicu 3. kola Europske lige. Trener 'modrih' i dalje je na mukama jer mu ozljede kroje sastav, pa ni večeras Dinamo neće biti kompletan

Od ranije je bilo jasno da će Dinamo protiv Rapida u Beču zaigrati bez kapetana Arijana Ademija, a ni Deni Jurić se nije oporavio. Srećom, Mislav Oršić je spreman, pitanje je samo može li izdržati svih 90 minuta...

Ponadao se trener Dinama Damir Krznar da su to svi problemi koji su ga snašli uoči puta za Beč, ali poznato je da nesreća ne dolazi sama. Na nedjeljnom derbiju Hrvatski Telekom Prve lige s Rijekom (3:3) neugodan udarac u glavu dobio je Bruno Petković.

'Petković je dobio udarac u glavu i ima mali otok. Žali se da ne čuje na jedno uho, nadamo se da je to samo privremeno', kazao je Krznar nakon utakmice s Rijekom, a dan uoči utakmice situacija je i dalje bila zabrinjavajuća.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +25
NK Dinamo, trening u Beču, 20.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Petković još uvijek osjeća bolove u glavi, iza uha, tako da ćemo s njim oprezno, ali vjerujemo da će moći. No zasad bih o njegovu nastupu govorio sa zadrškom', oprezan je bio Krznar koji se na Petkov račun i našalio:

'Kod trčanja i udaranja u pod još osjeća probleme s uhom. No možda to i nije loše, nadam se da će mu sad još jače odzvanjati kad mu nešto viknem...'

Kao moguća zamjena za Petkovića 'nudio' se iskusni Duje Čop, ali i on je na kraju otpao u posljednji trenutak!

'Duje je na zadnjem treningu osjetio zatezanje, a kad je to posljedica šuta kao sad, onda nema naznaka da bi sutra moglo biti bolje. Bio je u ozbiljnim kombinacijama za prvih 11, poremetilo nas je to malo, ali vjerujem da će igrači koji će igrati pronaći rješenje', kazao je Krznar.

Media day GNK Dinamo uoči utakmice 3. kola skupine H Europske lige protiv SK Rapid u Beču Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Tako je Dinamo za utakmicu s Rapidom ostao na samo dva napadača, uz uzdrmanog Brunu Petkovića tu je još samo Komnen Andrić.

'Andrić će vjerojatno dobiti minutažu, hoće li ući s klupe ili od prve minute...? Ne bih još otkrivao planove, ne bih volio ureknuti nikoga, imamo još vremena za konačnu potvrdu tko će početi', oprezan je bio Krznar.

No, kojih je to 11 'modrih' koji će započetu utakmicu protiv Rapida u Beču? Sigurno je da Krznar neće riskirati, izvest će momčad u formaciji 3-5-2, onoj s kojom je na Rujevici 'okrenuo' zaostatak 3:0 iz prvog poluvremena na konačnih 3:3. Podsjetimo, Dinamo je protiv Rijeke krenuo u sustavu 4-4-2 i doslovno potonuo u prvih 45 minuta. U nastavku je Krznar promijenio formaciju u 3-5-2 i izvukao remi. I naučio lekciju...

  • +23
Rijeka - Dinamo 3:3 (12. kolo HT Prva liga) Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Tako bi u Beču 'modri' od prve minute na teren trebali istrčati u sljedećem sastavu - Livaković je siguran na golu, a obrambeni trojac činit će Šutalo desno, Lauritsen u sredini i Theophile lijevo. U veznom redu bi trebali biti Ivanušec i Mišić, na bokovima Ristovski desno, a Franjić lijevo. Ispred njih kao dvije 'lažne špice' Petković i Oršić, a u samom vrhu napada Andrić.

Perić, Dilaver i Menalo su prvi izbor s klupe, a moguće je da Krznar i nekog od njih trojice 'ubaci' od prve minute. Moguće, ali malo vjerojatno jer nema previše prostora za 'kemijanje', a sva su se trojica ove sezone već pokazala kao sjajni 'aduti' s klupe.

Vjerojatna postava Dinama za utakmicu s Rapidom:

  • Livaković - Šutalo, Lauritsen, Theophile - Ristovski, Ivanušec, Mišić, Franjić - Petković, Oršić - Andrić