RIJEČI ZA PAMĆENJE

Ovo će odjeknuti Hrvatskom, Đokovićev govor o mladom Prižmiću odmah nakon meča

14.01.2024 u 13:38

Bionic
Reading

Novak Đoković je nahvalio Dinu Prižmića nakon što je svladao 18-godišnjeg Hrvata u prvom kolu Australian Opena

Malo tko je očekivao da će se Đoković toliko muči protiv mladog Hrvata koji je došao iz kvalifikacija. Na kraju je prvi igrač svijeta i prvi nositelj slavio 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4, ali je biranim riječima govorio o Splićaninu te je čak pokazao prstom na Prižmića, da on zaslužuje pljesak, u trenutku kada su gledatelji pljeskom pozdravljali njega .

'Zaslužuje svaki aplauz. Sve pohvale koje je dobio večeras. On je nevjerojatan igrač. Tako zreo za svoje godine. Snašao se nevjerojatno dobro. Ovo je njegov trenutak iskreno. Mogao je to biti i njegov meč. Slomio se u trećem setu. Borio se. Pokazao je veliki mentalitet. Natjerao me da trčim', rekao je Đoković i dodao:

  • +9
Novak Đoković - Dino Prižmić, 1. kolo Australian Opena 2024. Izvor: Profimedia / Autor: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

'Imam puno pohvala i komplimenata za njega. Sviđa mi se način na koji koristi svaki centimetar terena. Nezgodan je kod izlazaka na mrežu i nevjerojatno dobro se brani. Nevjerojatna izvedba za nekoga tko ima 18 godina i nikada nije imao iskustva igranja na velikoj pozornici. Velika čast njemu, njegovom timu i obitelji. Svakako želim biti u njegovom kutu. Nadam se da će me pozvati jer će napraviti velike stvari u svojoj karijeri.'