rukometna poslastica

Ovo će biti pravi spektakl; odlučeno koji će grad ugostiti utakmicu Hrvatske i Srbije

05.02.2019 u 15:17

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija natjecanje na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj/Danskoj završila je na šestom mjestu. Kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre 2020. godine osigurane su, ali izabranike Line Červara prvo čekaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje se 2020. godine igra u Austriji, Švedskoj i Norveškoj

Rukometna uzbuđenja nastavljaju se u travnju. Reprezentacija se okuplja za nastavak kvalifikacija za plasman na EP 2020. godine, a pred izabranicima Line Červara je veliki izazov, dvije utakmice s uvijek neugodnom - Srbijom.

Već 10. travnja Srbija će ugostiti Hrvatsku u 3. kolu kvalifikacija, a već četiri dana kasnije (14. travnja) 'orlovi' stižu u Hrvatsku. Dugo se nagađalo koji će grad ugostiti ovaj rukometni spektakl, a sada su iz Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) konačno objavili svoju odluku.

Utakmica Hrvatske i Srbije 14. travnja igrat će se u Zadru, u Dvorani Krešimira Ćosića! Spektakl je zajamčen!

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

'ŠC Višnjik za taj će događaj biti potpuno spreman. U dvorani Krešimira Ćosića, kao i na našim vanjskim terenima, već su se održavala brojna natjecanja najviših kategorija, a svojedobno je 2009. godine u Zadru odigrano niz utakmica u sklopu Svjetskoga rukometnoga prvenstva. U partnerstvu s Hrvatskim rukometnim savezom ŠC Višnjik za ovaj će spektakl sve pripremiti optimalno i sigurni smo da će gledatelji u dvorani, kao i oni koji će utakmicu pratiti u televizijskom prijenosu, uživati u vrhunskom rukometu', potvrdio je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Podsjetimo, posljednji put naši su rukometaši u Zadru igrali još u ljeto 2016. godine u prijateljskom susretu sa Švedskom uoči Olimpijskih igara. Hrvatska je tada slavila 26:24...

U kvalifikacijama za EP Hrvatska je u skupini s Belgijom, Švicarskom i Srbijom, a u prva dva kola upisali smo dvije pobjede (Belgija, Švicarska).