SIGURNI ROOKIE GODINE

Ovo baš nitko nije očekivao od Slovenca Luke Dončića; srušio je i neponovljivog Magica Johnsona!

27.03.2019 u 11:01

Bionic
Reading

Slovenski košarkaš Luka Dončić od prve utakmice u košarkaškoj NBA ligi pokazao je kako je najozbiljniji kandidat za novaka (rookie) godine. No, malo tko je mogao očekivati kako će u prvoj NBA sezoni postaviti nekoliko rekorda te kako će sustići legendarnog Earvina Magica Johnsona

Iako su Dallas Mavericksi na svom parketu poraženi od Sacramento Kingsa 125:121 utakmicu je opet obilježio 20-godišnji Slovenac Luka Dončić koji je ostvario novi triple-double učinak s 28 koševa, 12 asistencija i 12 skokova.

>>> LA Clippersi izborili doigravanje; nakon što su ga Lakersi prodali Hrvat Zubac uživa status zvijezde

Dodajmo još kako je kod Sacramenta najbolji bio 20-godišnji playmaker De'Aaron Fox s 23 koša.

Iako je Dončić trice šutirao katastrofalnih 0-9 ovu će utakmicu upamtiti jer se upisao u povijesne NBA knjige. Naime, ovo mu je bio sedmi triple-double u sezoni čime se izjednačio sa velikim Earvinom Magicom Johnsonom koji je također u svojoj rookie sezoni ostvario isti broj triple-doubleova.

Na vječnoj ljestvici među NBA novacima ispred njega su još samo Oscar Robertson s 26 triple-double učinaka te Ben Simmons s 12.

Međutim, Dončić je najmlađi ikada koji je upisao sedam triple-double učinaka i na putu je da obori još nekoliko rekorda do svog 21. rođendana. Uz sve to Dončić je kao tinejdžer, dakle prije 20. rođendana, upisao četiri triple-double učinaka po čemu je apsolutni NBA rekorder. Prije njega to je po jednom uspjelo dvojici igrača (Fultz i Ball).

Obzirom da da kraja sezone Dallas još mora odigrati nekoliko utakmica Luka Dončić, koji je u dresu Real Madrida i reprezentacije Slovenije već oduševio svijet, ima priliku prestići neponovljivog Earvina Magica Johnsona. Takav scenarij je malo tko mogao zamisliti kada je kao treći izbor NBA drafta (preskočili su ga Phoenix i Sacramento) stigao u najjaču košarkašku ligu na svijetu.

  • +8
Luka Dončić u NBA ligi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia