željan naslovnica

Ovim potezom duhoviti nogometni sudac htio zbuniti Sergija Aguera; je li pretjerao?

11.02.2019 u 16:30

Bionic
Reading

U nedjeljnom derbiju engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na stadionu Etihad pobijedio Chelsea 6:0 ostvarivši rekordnu pobjedu protiv 'Bluesa'.

City je do sada najveću pobjedu protiv Chelsea ostvario u studenom 1977. pobijedivši 6:2. 'Građani' su ovom pobjedom uzvratili 'Bluesima' za poraz 0:6 u prvenstvu u listopadu 2007. godine, a bio je to ujedno i najteži poraz 'Bluesa' u svim natjecanjima od travnja 1991. godine kada su izgubili od Nottingham Forest sa 0:7.

  • +3
Premier liga, Chelsea - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Građani' su fantastično ušli u susret i već nakon 25 minuta su vodili sa 4:0 golovima Raheema Sterlinga (4), Sergia Aguera (13, 19) i Ilkaya Gundogana (25). Aguero je u 56. minuti zabio iz jedanaesterca svoj treći gol na utakmici, a do kraja susreta među strijelce se još jednom upisao Sterling u 80. minuti. Za Aguera je to bio 11. 'hat-tick' u Premiershipu čime se izjednačio s rekorderom Alenom Shearerom.

Inače, nakon ove utakmice opet se u prvi plan ugurao sudac Mike Dean. Naime, kako strijelcu hat-tricka za uspomenu priprada lopta s te utakmice, Dean se odlučio našaliti s Argentince.

Kada mu je Aguero prilazio, sudac je sakrio loptu ispod dresa.

A što se kasnije dogodilo te kako je Aguero reagirao, pogledajte OVDJE.