NEVJEROJATAN MEČ

Ovih '6:0, 6:0' u tenisu možete pogoditi unaprijed

11.04.2016 u 18:07

Bionic
Reading

Možete li zamisliti službeni teniski meč u kojemu jedna protivnica može lakoćom biti baka? Ne morate zamišljati...

Ždrijeb prvog kola kvalifikacija ITF turnira nagradnog fonda 25 tisuća dolara u Pelhamu, Alabama spojio je Gail Falkenberg i Rosalyn Small. 'Problem' je što jedna gotovo nikada ne osvaja gem u kvalifikacija, a druga ima - 69 godina.

Tako je 'baka' Falkenberg u dvoboju bez jakog ritma (blago rečeno) svladala mlađu izazivačicu sa 6:0, 6:1 i kvalificarala se u iduću kvalifikacijsku rundu gdje ju čeka mlada lavica Taylor Townsend. Bila je u najboljih 100 i sada se vraća nakon problema s ozljedama. U bliskoj budućnosti trebala bi opet biti nekakav faktor u ženskom trnisu, a idući meč igrat će protiv točno 50 godina starije bake.


Izniman uspjeh za gospođu Falkenberg, ali dio teniske javnosti već se zgraža nad dvobojem koji će uslijediti. To neće biti nimalo ravnopravan meč i neki cijelu ovu nesvakidašnju situaciju nazivaju smijurijom. Traže veće zahtjeve za psristupanje kvalifikacijama, jer ovakav sustav može dovesti do ovakvog ekstremnog slučaja.

S druge strane gđica Townsend može se bez previše muke dobro provesti na terenu s jednom živahnom bakicom, malo odtrenirati za idući meč i možda pustiti gospođi koji gem.

69 years young won first set 6-0

Posted by Roy Coopersmith on Sunday, April 10, 2016