JUNAK NA JUNAKA

Ovi će dvoboji riješiti susret Argentine i Belgije!

05.07.2014 u 13:29

Bionic
Reading

Dva ključna igrača argentinske reprezentacije dosad su bili očekivano Lionel Messi i Angel di Maria. S druge strane, ključ uspjeha Belgijanaca dosad su držali Kevin de Bruyne i Eden Hazard. O njihovoj će igri vrlo vjerojatno ponovo ovisiti sudbina njihovih reprezentacija

I sam je argentinski izbornik priznao, uspjeh njegove reprezentacije ovisi o igri Lionela Messija. Gledajući statistiku i učinak argentinskih igrača, za njime gotovo nimalo ne zaostaje niti Angel di Maria, čovjek koji redovito ima najviše dodira s loptom u argentinskoj momčadi. Upravo njih dvojica predvode listu najboljih driblera cijelog prvenstva – Messi je dosad čak 24 puta uspješno prošao protivničkog braniča, dok je Di Mariji to uspjelo samo jednom manje.

Impresivne su brojke i mladih belgijskih snaga – De Bruynea Hazarda. Kevin de BRuyne dosad je svojim proigravanjima najčešće gurnuo svojeg suigrača u gol priliku (čak pet puta po utakmici), dok je Eden Hazard četvrti najbolji dribler prvenstva, a nalazi se u top 10 po točnim loptama iz kojih se izrodila prilika za pogodak.

Di Maria vs Hazard

Ako možeš pogoditi koji će igrač biti važniji za svoju reprezentaciju, priključi se ekspertima na najtežem nogometnom kvizu i zasluži sjajne nagrade


Zbog svega toga, iako neće na terenu čuvati jedni druge, ovo bi mogli biti dvoboji koji će odlučiti ishod utakmice Belgije i Argentine. Ako znate odgovor na pitanja koji će igrači biti uspješniji, možete zaraditi vrlo vrijedne nagrade na našem najtežem nogometnom kvizu na svijetu.

Što se očekivanja od ove utakmice tiče, njih je iznio M_Tsigalko, analitičar s portala Tribina.hr:
'Po svemu što su ove dvije ekipe do sada pokazale jasno je da u ovoj utakmici favorita nema. Belgija je po imenima možda i najbolje izbalansirana momčad na ovom prvenstvu. Kvalitetu imaju u svakoj liniji, dižu se iz utakmice u utakmicu i predstavljat će itekako tvrd orah ako ne i preveliku prepreku za Messija i ekipu. Alejandro Sabella nastoji pronaći taktičko rješenje da barem malo izbalansira nesrazmjer između potencijala napada i obrane.

Glavni igrač obrane, Ezequiel Garay je potpisao za ruski Zenit, bez imalo podcjenjivanja ruskog nogometa, ali to dovoljno govori o kvaliteti igrača koji su na raspolaganju argentinskom izborniku. Još jedna otegotna okolnost će biti i suspenzija mladog Roja koji je pružio dobre partije do sada na prvenstvu. Već je Švicarska propustila kazniti sve što je ovakva obrana Argentine imala za ponuditi, a sada im na noge stiže još jači i potentniji protivnik.


Belgija se dosta mučila u grupnoj fazi, uostalom, kao i Argentina. Drugi krug im je donio susret sa SAD-om koji su po svemu mogli zaključiti daleko ranije od produžetaka. Nedostajalo je efikasnosti, ali poslije toliko pokušaja negdje mora 'puknut'. Mogu li Hazard, Lukaku, De Bruyne, Mertens eksplodirati baš protiv

Messi vs De Bruyne

Hoće li argentinskog majstora zasjeniti mladi Belgijac?! Svoj odgovor daj na najtežem svjetskom nogometnom kvizu. Baš OVDJE!

Argentine ostaje za vidjeti. Jedno je sigurno, a to je da će prigoda sigurno biti.

Pored ovako krnje obrane Argentine bilo bi čudo da si igrači ovakve kvalitete ne kreiraju par izglednih prilika. Recept za Messija postoji, ali Belgija u obrani ima jedan ozbiljan problem, a to je Van Buyten. Izrazito visok stoper koji je bliže četrdesetoj nego tridesetoj godini života. Već sama visina znači da nije okretan, a kada se na to dodaju godine i posljedice koje nose na brzinu onda je jasno da će Messi i ekipa pokušavati dosta toga preko njega.

Iskreno, ne očekujem pretjerano atraktivnu utakmicu. Argentina će sigurno igrati povučenije zbog prijetnji koje nosi napad Belgije, a Belgija će biti zaokupljena zaustavljanjem Messija. Cristiano je već odavno na godišnjem, je li vrijeme i za Messija?'