FAVORIT GRUPE A

Ovi bi Brazilci mogli postati Pletikosina noćna mora!

06.12.2013 u 21:37

Bionic
Reading

Neymar, Hulk, Oscar, Lucas, Willian… imena su koja će postati tema broj jedan za Kovača, kao i mogući predmet noćnih mora za Stipu Pletikosu, ukoliko stvari pođu po zlu

Najveći uspjesi: svjetski prvaci: 1958., 1962., 1970., 1994., 2002.

Legende reprezentacije: Pele, Garincha, Zico, Romario, Ronaldo, Ronaldiho

Mnogi slažu, Brazil je bio najteži mogući protivnik. Ne samo radi toga jer se radi o reprezentaciji prepunoj igrača najviše kvalitete, već i zbog činjenice da igraju na domaćem terenu, gdje su svojoj publici željni dokazati kako mogu otići do kraja.

Brazil je jedina ekipa koja je pet puta osvajala Svjetsko prvenstvo, sedam su puta bili u finalu (jednako koliko i Njemačka), a jedina su reprezentacija s više od dva trofeja, a bez pobjede na domaćem terenu. Na posljednja su dva prvenstva redom zaustavljeni u četvrtfinalu, oba puta protiv europskih ekipa – protiv Francuske 1:0, te protiv Nizozemske 2:1. Kao domaćin, nisu igrali kvalifikacijski ciklus, ali u 'životopisu' ove reprezentacije ističe se uvjerljiva pobjeda na prošlogodišnjem Kupu konfederacija, kada su u finalu bili bolji od Španjolske s velikih 3:0.

Što se samih igrača tiče, u svojem kadru definitivno imaju dovoljno ofenzivne snage kako bi zadali velike glavobolje kako Kovaču, tako i Pletikosi.

Iako je poznato kako u posljednje vrijeme Brazilci imaju možda bolje stopere negoli napadače, mnogima bi se krv sledila u žilama samo kada pogledaju koji igrači će predvoditi napada Carioca. Cijela je svjetska javnost brujala o Neymaru, kada je mali čarobnjak prelazio u Barcelonu ovoga ljeta. Od tada, Europi je pokazao dio svoga talenta, a u kombinaciji s Leom Messijem čini možda i najbolji napadački dvojac na svijetu.

Tu je i Hulk, čovjek impozantne stature i razornog udarca, koji igra u dresu Zenita. Kako bi znali koliko su jaki u kreativnom smislu, dovoljno je samo nabrojati njihove mladiće Lucasa Mouru, Oscara i Williana, koji igraju redom u najboljim klubovima. Pozadi, obranom dirigira Thiago Silva, možda i ponajbolji centralni branič svijeta. Momčad koja je na kladionicama prvi favorit natjecanja, biti će vrlo teška prepreka u prvoj utakmici…