KRAJ U PRVOJ RUNDI

Overeem brutalnim udarcima poslao Lesnara u mirovinu

31.12.2011 u 08:50

Bionic
Reading

Alistair Overeem je potvrdio status favorita u meču protiv Brocka Lesnara te je posao na UFC 141 u Las Vegasu zaključio već u prvoj rundi tehničkim nokautom

Nizozemska zvijer se pokazala dobrim prorokom. Naime, Alistair je prije meča prognozirao brzi završetak te je obećano i ostvario.

Prvak Dreama i Strikeforcea te osvajač K-1 Grand Prixa u borbu je krenuo opreznije, a Lesnar ga je čak uspio i raskrvariti. Zatim se Nizozemac razljutio te je brutalnim middle-kickovima protivnika srušio na parter pa ga dokrajčio s još nekoliko snažnih udaraca za dvije minute i 25 sekundi.

Bila je to 36. Overeemova pobjeda (11 poraza) u MMA svijetu, ali prva u UFC-u. Bolji debi nije mogao ni zamisliti u najmoćnijoj organizaciji u kojoj je postao prvi izazivač prvaka Juniora dos Santosa.

'Junior dos Santos je sljedeći', poručio je Overeem Brazilcu te je tako najavio spektakl nad spektaklima u 2012.

Što se tiče Lesnara, on je u svojem osmom meču u UFC-u treći put položio oružje.

'Kapa dolje Overeemu. Meni je zbog bolesti bilo teško posljednjih godina. Želim se zahvaliti Fertittasu i Dani Whiteu. Brock Lesnar je službeno u mirovini. Obećao sam ženi i djeci da ako pobijedim kako ću se još samo boriti za naslov i zatim otići u mirovinu, ali sam izgubio', rekao je Lesnar.


Rezultati glavnog programa:
Alistair Overeem pobijedio Brocka Lesnara (tehnički nokaut)
Nate Diaz pobijedio Donalda Cerronea (jednoglasna odluka)
Johny Hendricks pobijedio Jona Fitcha (nokaut)
Alexander Gustafsson pobijedio Vladimira Matyushenka (tehnički nokaut)
Jim Hettes pobijedio Nam Phana (jednoglasna odluka)