(P)OSTAO 'JANEZ'

Ove Vujovićeve riječi neće se dopasti hrvatskim sportašima

31.01.2017 u 17:27

Bionic
Reading

Nakon poraza od Slovenije u utakmici za broncu na SP-u u Francuskoj krenulo se u rušenje hrvatskog rukometnog izbornika Željka Babića. U utorak je UO HRS-a i potvrdio tu odluku. Uz Babića, smijenjen je i njegov pomoćnik Petar Metličić te koordinator za hrvatski muški rukomet Ivano Balić

Iako se očekivalo da će na toj sastanku biti predstavljen i novi izbornik, a najčešće se spominjalo ime Line Červara, odluka o imenovanju prolongirana je za mjesec dana, kada se obave razgovori s kandidatima.

Jedan od njih je i Crnogorac Veselin Vujović, koji je 'krivac' za Babićevu smjenu jer je upravo on vodio Sloveniju na SP-u i do preokreta u toj utakmici za brončanu medalju.

Međutim, pred kamerama RTV Slovenije, Vujović više nije toliko slatkorječiv kada je u pitanju hrvatska reprezentacija.

'Hrvati su u sportu prepotentni, uvjereni su da su svi iz okruženja lošiji od njih, posebno se to odnosi na Slovence. Hrvatska javnost željela je da vodim njihovu reprezentaciju, ali nisu to htjeli oni koji odlučuju. Sad se osjećam kao 'Janez'', rekao je Vujović a onda i objasnio čudesni preokret u kojem je njegova momčad prestigla osam golova 'minusa'.

'Nikad, ni kao igrač, ni kao trener nisam doživio, da bi 20 minuta prije kraja gubio s osam razlike, a onda s terena izašao kao pobjednik. Ovo mi se dogodilo prvi put. Niti sam kao igrač gubio toliko, niti sam kao trener sudjelovao u takvom preokretu. A sve to objašnjava zašto me nitko ne pita o prvih 40 minuta te utakmice, već samo o zadnjih deset', zaključio je 56-godišnji Crnogorac.