ODUŠEVLJAVA U JUVENTUSU

Ove Ademijeve riječi o Pjaci mnoge će zaprepastiti; je li u pravu?

23.02.2017 u 14:59

Bionic
Reading

Nakon što je Juventus u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka svladao u gostima Porto 2:0 najviše pohvala od strane suigrača i novinara dobio je hrvatski reprezentativac Marko Pjaca koji je zabio gol za vodstvo 1:0. Arijan Ademi, nekadašnji Pjacin suigrač iz Lokomotive i Dinama, za tportal.hr dao je svoj komentar

Dok 25-godišnji Arijan Ademi nestrpljivo čeka 17. ožujka i odluku Međunarodnog sportskog suda u Lausanni (CAS) – glede četverogodišnje suspenzije (pao je na dopinškoj kontroli u rujnu 2015., op.a.) – u slobodno vrijeme kojeg ima više nego ikada ne propušta vrhunske nogometne utakmice na malim ekranima. Tako je Šibenčanin Ademi uživao u svakoj minuti svog bivšeg suigrača Marka Pjace koji je na gostovanju kod Porta oduševio kritičare, ali i trenera Allegrija.

'Marko je TOP klasa nogometaša! Užitak ga je bilo gledati, ali i pratiti kako se razvija jer ja sam od prvog dana, kada je kao 16-godišnjak stigao u Lokomotivu gdje smo igrali zajedno, bio siguran da će napraviti vrhunsku karijeru. Odmah se vidjelo kako je tehnički i fizički moćniji od većine nas… Po mom mišljenu taj dečko će jednoga dana osvojiti Zlatnu loptu!', mirnim glasom kazao je za tportal.hr Ademi. Takvom komplimentu Pjaca se sigurno nije nadao i nema sumnje da će ga ove Ademijeve riječi - zaprepastiti. Ne samo Pjacu, nego i većinu ljubitelja nogometa. Je li Ademi u pravu ili možete napisati u komentarima (ispod članka).

'Zaista tako mislim jer osim fizičkih predispozicija (majka i otac dugo su se bavili borilačkim sportovima, op.a.) Marko je izuzetno vješt s loptom te ja snažan u glavi. Ukratko, on je već sada kompletan igrač i zato mislim da će napraviti najveće stvari u karijeri od svih hrvatskih nogometaša', rekao je Ademi koji formu održava igrajući padel, igru sličnu tenisu za koju kaže 'kako ga je oduševila'.

Ademi nije iznenađen što Marko Pjaca još uvijek nije izborio svoje mjestu među 11 najboljih u Juventusu… 'Kao prvo stigao je u momčad koja spada među pet najboljih na svijetu, kao drugo stigao je u tako snažan klub iz Hrvatske nogometne lige s tek nekoliko europskih utakmica u nogama i kao treće trebalo mu je vremena da se prilagodi na momčad, taktiku, jezik i sve što ga je tamo čekalo. Svaka promjena je za čovjeka teška, ali za njega nema straha jer on je – klasa!' Nakon ovih komplimenata za očekivati je kako će 21-godišnji Pjaca, kojeg sve više hvali trener Juventusa Allegri, vrlo brzo naći svoje mjesto među prvih 11. Nakon toga samo nebo mu je granica…