LIGA PRVAKA

Ovdje pogledajte mogu li Srna i Eduardo proći Old Trafford!

10.12.2013 u 15:17

Bionic
Reading

U posljednjem kolu Lige prvaka, Darijo Srna i Eduardo love posljednji vlak za osminu finala, a kako bi to osigurali bit će potrebna pobjeda na Old Traffordu. Taj rasplet, kao i sve ostale u Ligi prvaka, pogledajte na MAXtv televiziji, na kanalima Arenasporta

U posljednjem, šestom kolu skupina Lige prvaka traži se još osam momčadi koje će dočekati i proljeće u ovom elitnom natjecanju, igrajući osminu finala. Momčadi koje su dosad osigurale sljedeću fazu redom su Manchester United, Real Madrid, PSG, Bayern, Man City, Chelsea, Atletico Madrid i Barcelona.

Najzanimljiviji bi mogao biti dvoboj u Manchesteru, gdje će prolaz u osminu finala tražiti hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Eduardo da Silva, a sudeći po onome kako United igra u skupinama Lige prvaka, nikako ih ne očekuje lagani posao. Iako su crveni vragovi doživjeli nekoliko neugodnih poraza u prvenstvu u posljednje vrijeme, sigurno će htjeti zadržati prvu poziciju u skupini i na taj način izbjeći one najjače momčadi u osmini finala.

'Manchester je već osigurao plasman u osminu finala, i nama ova utakmica puno više znači negoli njima. Znamo da se muče u Premier ligi, pogledali smo nekoliko njihovih utakmica koje su odigrali u posljednje vrijeme i vjerujem da možemo napraviti iznenađenje i pobijediti. Za nas će to biti kao da smo u finalu, živimo za ovu utakmicu, svima je san igrati na Old Traffordu protiv jednog od najvećih klubova na svijetu', izjavio je Eduardo za BBC.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

U grotlo Istanbula dolazi Juventus, kojem treba barem remi kako bi se održao na drugom mjestu svoje skupine, gdje je Real Madrid osigurao vodeću poziciju, i sada igraju revijalni dvoboj za kraj protiv danskog Kobenhavna. U skupini C Olympiakos treba pobjedu protiv Anderlechta kako bi osigurao drugu poziciju, dok PSG može odmarati najbolje igrače u zadnjem kolu protiv Benfice. Dodatno, Bayern i City trebali bi odlučiti o pobjedniku skupine, a CSKA i Plzen o tome koja će ekipa put Europske lige. Kako je najavljen, Mario Mandžukić neće biti u momčadi Bavaraca.

Najuzbudljivije u srijedu moralo bi biti u skupini F, gdje Borussija odlazi u goste kod Marseillea, sa značajno oslabljenim kadrom. Osim problema u obrani, gdje im neće igrati udarni stoperski tandem Subotić-Hummels, u posljednjem se dvoboju protiv Leverkusena ozlijedio i ključni veznjak Sven Bender, bez kojeg će Dortmund morati igrati u Francuskoj. Nijemcima je potrebna pobjeda kako bi osigurali prolaz skupine, dok je u drugoj utakmici Arsenalu kod Napolija potreban remi, kako bi osigurali prvo mjesto.

U ostalim skupinama, Zenit mora pobijediti u Beču kod Austrije kako bi osigurao prolazak u osminu finala, a jednako tamo Milan mora odigrati minimalno remi kod kuće protiv Ajaxa, kako bi osigurao prolazak skupine.

Uzbuđenja su zagarantirana, a nakon srijede ćemo imati i konačan popis od 16 ekipa koje će se boriti za laskavu titulu najbolje momčadi Europe u sezoni 2013/14.


Raspored i satnica utakmica (sve najave pronađite OVDJE)

Utorak, 10. 12. 2013.

20:45 Arena1: Real Sociedad - Bayer L

20:45 Arena2: Galatasaray - Juventus

20:45 Arena3: Bayern - Manchester City

20:45 Arena4: Man. Utd - Shakhtar

Srijeda, 11. 12. 2013.

20:45 Arena1: Barcelona - Celtic

20:45 Arena2: Schalke - Basel

20:45 Arena3: Milan - Ajax

20:45 Arena4: Olimpique M. - Borussia

Shakhtar Donetsk 4-0 Real Sociedad, sažetak